DRŽAVNO PRVENSTVO U POWERLIFTINGU: Leon Dokša drugu godinu zaredom najbolji kadet Hrvatske

Datum objave: 20. 9. 2021. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Na prvenstvu Hrvatske u powerliftingu koje je ovog vikenda održano u Zagrebu član požeškog Powerlifting kluba Body Art Leon Dokša osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji do 93 kg i u apsolutnoj kategoriji. Natjecanje je dobro odradio i Tibor Banović koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji kadeti do 83 kg.

Ovaj vikend u Zagrebu održano je prvenstvo Hrvatske u powerliftingu na kojem su nastupili i članovi Powerlifting kluba Body Art iz Požege. Natjecali su se Leon Dokša u kategoriji kadeti do 93 kg i Tibor Banović u kategoriji kadeti do 83 kg. Leon je odradio odlično natjecanje i osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji, a zatim i u apsolutnoj kategoriji.

“Tibor je osvojio drugo mjesto u svojoj kategoriji. Iako mu je ovo bilo prvo natjecanje, odradio je dobre liftove i kući dolazi sa srebrom. Tibor je podigao 150 kg u čučnju, 95 kg u potisku sa klupe (bench press) i 205 kg u mrtvom dizanju.” rekao je trener  Robert Međugorac.

“Leon je dominirao u dvije kategorije (čučanj 220 kg i mrtvo dizanje 237,5 kg), a zbog istegnuća prsnog mišića nismo išli na maksimum u bench pressu: 110 kg. Sjajni liftovi za šesnaestogodišnjaka. Posebno je bilo impresivno gledati kako podiže zadnji pokušaj u mrtvom dizanju od 237,5 kg jer je o njemu ovisilo hoće li biti apsolutni pobjednik: ako podigne prvi je, ako ne nije. Podigao je savršenom tehnikom. I potvrdio da je najbolji kadet Hrvatske drugu godinu za redom,“ rekao je trenere Robert Međugorac.

TEKST: S.P./ R.M            FOTO: Body Art

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn