DRŽAVNO NATJECANJE U ORANJU – Slavonci Miroslav Bartolović i Zrinko Miličić predstavljat će Hrvatsku u Rusiji

Datum objave: 22. 9. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Miroslav Bartolović iz Požeško-slavonske županije u kategoriji oranja plugom ravnjakom i Zrinko Miličić iz Osječko-baranjske županije  u kategoriji oranja plugom premetnjakom pobjednici su ovogodišnjeg 17. Državnog natjecanja u oranju koje je ove subote održano u Sunji. Oni će predstavljat Hrvatsku na 67.  Svjetskom oračkom natjecanju koje će se sljedeće godine održati u Rusiji, u Sank Peterburgu.

Na 17. Državnom natjecanju u oranju traktorima koje je održano na području polja „Bečko Zvono“ u općini Sunja sudjelovalo je 32 natjecatelja iz 16 županija u dvije kategorije – plug ravnjak i plug premetnjak. Najbolji s plugom ravnjakom bio je Miroslav Bartolović iz Alilovaca, a u kategoriji plugovi premetnjaci Zrinko Miličić iz Osječko-baranjske županije i postao državni prvak. On će predstavljat našu zemlju na 67. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se sljedeće godine održati u Rusiji.

U sklopu 17. Državnog natjecanja u oranju traktorima održano je i 8. Državno natjecanju Republike Hrvatske u oranju konjima na kojem je osam natjecatelja. U natjecanju oranja na tradicionalni način, konjima, najuspješniji je bio Jure Capan iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

TEKST: S. P.    FOTO: smz.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn