DRŽAVNO MAŽORET I TWIRLING PRVENSTVO – Požega je središte sportskog duha, dobre energije, ljepote i elegancije

Datum objave: 02. 4. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Više od 1000 plesača natječe s od 1. do 3. travnja 2022. u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi na 25. Državnom prvenstvu u Mažoret plesu i 22. Državnom prvenstvu u Twirlingu. Organizatori natjecanja su Požeške mažoretkinje i Twirling klub Požega, a pokrovitelj Grad Požega.

Natjecatelji se bore za odlazak na Europski kup u Španjolsku i Europsko prvenstvo u Italiji u mažoret plesu te za Europski kup u Španjolskoj i Svjetsko prvenstvo u Torinu u twirlingu. Najbolji iz twirliga jučer su se plasirali na Europski kup u Španjolskoj, a danas je otvoreno natjecanje u mažoret plesu.

Prigodnim riječima sve nazočne pozdravila je u ime organizatora natjecanja Marina Mihlečić. Iuz napomenu kako je prošlo cijelo desetljeće od takvog mažori druženja u Požegi, poželjela je svima, i plesačima trenerima, voditeljima timova i pratiteljima, srdačnu dobrodošlicu u koju su, pripremajući ovaj vrhunski sportsko-zabavni događaj, uložili svu pažnju i ljubav.

Dobre nastupe i rezultate poželio je natjecateljima i predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja Frano Herendija. “Pozdravljam vas u ovoj svečanoj prigodi zapravo petog prvenstva Republike Hrvatske u mažori plesovima. Kako je rekla Marina, prošlo je deset godina i bio je red da ponovo dođemo u našu Slavoniju gdje se uvijek osjećamo vrlo lijepo i ugodno,” rekao je Herendija.

Grad Požega glavni je pokrovitelj natjecanja, a posebnu dobrodošlicu uputio je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. “Svima vam iskreno i od srca zahvaljujem što ste ovdje što ste Požegu izabrali za organizaciju ovako prekrasnog susreta. Požega je dugi niz godina prepoznavala trud, značaj i aktivnosti Udruge Požeških mažoretkinja i njene predsjednice Marine Mihelčić, tako je i danas, tako će biti i dalje. Želim vam da se ugodno osjećate u Požegi i da se, uz natjecateljski dio, upoznate i s ljepotama našeg grada,” rekao je gradonačelnik.

Čestitke i dobre želje uputila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. “Doista je prekrasno vidjeti sve vas koji ste došli na ovo natjecanje. Od krajnjeg juga do istoka Hrvatske, predstavljate, branite boje svojih županija, svojih gradova, ali i predstavljate i trud, angažman, ulaganja i ljubav koji su bili potrebni kako bi danas sudjelovali na ovom državnom prvenstvu. Poseban pozdrav uručujem vašim roditeljima koji vas prate na vašim natjecanjima, pozdravljam i njihov trud i angažman kako bi vas pratili na vašem odabranom životnom putu. Dobro došli u Požegu, vjerujuem kako ćete u pravom svjetlu osjetiti našu slavonsku gostoljubivost,” rekla je županica.

Na natjecanju koje je svečano otvorio gradonačelnik Glavić sudjeluju mažoretkinje iz Cavtata, Čakovca, Donjeg Kraljevca, Goričana, Kaštela, Sinja, Koprivnice, Krapine, Ludbrega, Murskog Središća, Segeta, Pleternice, Selnica, Sinja, Solina, Splita, Valpova i Požege.

TEKST: Sanja Pok                  FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn