DRŽAVNA ZAVRŠNICA SPORTSKIH IGARA MLADIH – Požeško-slavonska županija ima svoje predstavnike u graničaru i atletici

Datum objave: 25. 7. 2023. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, Sportske igre mladih okupit će u Rijeci tisuće djece i mladih iz cijele Hrvatske na velikoj Državnoj završnici, a Rijeka će postati središte amaterskog sporta od 25. do 29. srpnja. Požeško-slavonsku županiju u Rijeci u graničaru predstavljat će ekipe Cesarići i 4.b Katoličke osnovne škole, a u atletici će se natjecati Nicole Marinović, Mihael Majstorović, Lejna Marinac, Niko Fridrih i Adrian Komadina. 

Nakon kvalifikacijskih natjecanja, županijskih i regionalnih finala koja su se odigravala od siječnja do srpnja Igre će u Rijeci održati velika državna finala – natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta, MIS turnir u odbojci te odbojka na pijesku, na čak tri lokacije, a cijela će Rijeka tjedan dana biti obilježena sportskim duhom, navijanjem i veseljem djece iz cijele Hrvatske.

Požeško-slavonsku županiju u Rijeci u graničaru predstavljat će ekipe Cesarići i 4.b Katoličke osnovne škole, a u atletici će se natjecati Nicole Marinović, Mihael Majstorović, Lejna Marinac, Niko Fridrih i Adrian Komadina. Državna završnica započela je ždrijebom skupina za graničar, čija će se natjecanja održati u Dvorani mladosti 25. i 26. srpnja, a Vojno igralište ugostit će utrku na 60 m u utorak od 17 h. Natjecanja u odbojci na pijesku održat će se na terenima Kantrida 28.srpnja, a turnir u odbojci u Dvorani mladosti, održat će se 27. i 28. srpnja.

Detaljan raspored natjecanja objavljen je na web stranici Sportske igre mladih.

Ove godine Državna završnica 27. Sportskih igara mladih bit će održana u čak 2 grada Rijeci i Splitu (turni u malom nogometu, turnir u tenisu, turnir u rukometu, stolni tenis, šah i turnir u košarci).

Sportske igre mladih, pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se, potpuno besplatno, natječu u 10 sportskih disciplina s ciljem da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Ove će godine Igre samo u Hrvatskoj okupiti više od 100.000 djece i mladih.Pobjednici iz Državne završnice kvalificirat će se na veliku Međunarodnu završnicu koja se održava u Splitu od 21. do 26. kolovoza gdje će se imati priliku družiti i natjecati s vršnjacima iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Na Facebook stranici Sportskih igara mladih moći ćete uživo pratiti prijenose utakmica i utrka  Državne završnice u Rijeci.

TEKST: S. P.                  FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn