DRUGA VEČER 25. NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA – Šušur se vratio na gradske ulice

Datum objave: 14. 8. 2021. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Željni druženja, pomalo zaboravljenih dobrih, besplatnih open air koncerata i šušura na gradskim ulicama, i drugu su večer 25. Novogradiškog glazbenog ljeta uveličali mnogobrojni posjetitelji – Novogradiščani i gosti grada. Nakon svečanosti otvorenja manifestacije za što su se pobrinuli domaćini i organizatori gradonačelnik Vinko Grgić i direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević, glazbeni dio otvorio je Satir, a tradicionalnu tamburašku večer, kao iznenađenje, zaključila Tri mušketira – Pejaković, Stavros i Grdović

Da se, unatoč i usprkos koroni, uz veliku želju, lokalpatriotizam, pravu podršku i dobru organizaciju, itekako uspješno mogu organizirati posjećeni eventi, dokazala je i druga večer 25. Novogradiškog glazbenog ljeta, na koju su, željni druženja, pomalo zaboravljenih besplatnih open-air koncerata i šušura na gradskim ulicama, navratili mnogobrojni posjetitelji iz cijele regije.

Uvod u manifestaciju označila je svečanost otvorenja, za što su se, s pravom ponosni, uz izvrstan nastup Gradske glazbe i prepoznatljivo duhovitu moderaciju novog voditelja, Dalibora Petka, pobrinuli domaćini i organizatori-prvi čovjek Grada, gradonačelnik Vinko Grgić i direktorica Dinka Matijević, ustvrdivši kako je uistinu riječ o “festivalu dobrih vibracija” koji je postao najprepoznatljiviji brend grada, ali i ekonomski, pa i turistički, itekako, opravdana manifestacija, čemu, uz prisutnost brojnih malih domaćih proizvođača i obrtnika i zaposlene ugostitelje, svjedoči i popunjenost svih smještajnih kapaciteta u Gradu, ali i susjednim Općinama.

Glazbeni dio priče, očekivano je kvalitetno “otvorio” domaći Satir, nakon čega su pozornicu tradicionalno tamburaške večeri, u prigodi četvrt stoljeća manifestacije, kao iznenađenje, pa i za što bolji štimung, doslovno i preneseno, svaki na svoj način i u svom stilu, “preuzela” njih trojica- Pejaković, Stavros i Grdović, željni, umjesto mačem, poput D’Artagnana, Aramisa i Porthosa, publiku zabaviti glasom.

I dok se jedan od njih trojice tu večer, čini se, ili zaboravio upjevati ili, pak, prepjevao, pa i zaboravio ponijeti kajdanku, ( bit će kako je i to, u maniri ništa ljudsko mu nije strano, dio estradnog šarma zadarskog zaljubljenika u bevandu ), druga su dvojica posao “odradili” i više nego pošteno. Jasmin Stavros pri tom je, zajedno sa štakom, na terenu ostavio i srce, a Zlatko Pejaković, istinski “gospodin pjevač” još jednom, u respektabilno dugoj karijeri, prezentirao profesionalnost i godinama neoštećenu “vokalčinu”, što je prepoznala i publika.

Uz glazbenu zabavu za mlade i stare, Novogradiščane i goste grada i druga je večer 25. Novogradiškog glazbenog ljeta obilovala brojnim pratećim sadržajima, potvrđujući se i kao sjajna eno, gastro, sajamska priča, čemu je ove godine, zasigurno pripomoglo i “seljenje” prodajnih štandova u predivan gradski park. Ukoliko ste propustili prve dvije večeri, još uvijek stignete okusiti i osjetiti najpoznatiju i najdugovječniju novogradišku manifestaciju. U subotu, 15. kolovoza, na središnji stage stižu Doris Dragović i Željko Samardžić, pa navratite. Sami ili s društvom, dobar provod je zajamčen!

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn