DOŽIVI ZLATNU SLAVONIJU – Advent u Požegi

Datum objave: 08. 12. 2022. | Kategorija: Promo

Čarolija koja Požegu i Požeško – slavonsku županiju tijekom Adventa pretvaraju u bajkovito mjesto prepuno topline, veselja, gastronomskih užitaka, plesa, zabave, druženja i romantike, bit će prisutna na svakom koraku, a možete ju u potpunosti iskusiti tijekom cijeloga mjeseca prosinca.

Ovogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati od 26. studenog do 31. prosinca temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa koji će oživjeti centar Požege. Od 03. do 31. prosinca centar Požege, kao i cijele Zlatne Slavonije, postao je mjesto susreta, druženja, stvaranja novih uspomena i istinskog blagdanskog ugođaja kojeg vam donosimo bogatim programom namijenjenim svim uzrastima.

Turistička zajednica Grada Požege osmislila je program znatno proširen i obogaćen novim sadržajima, ujedno namijenjen svima, iz kojega možemo izdvojiti brojne programe za naše najmlađe poput Pričaonice Bake Mraz, radionice izrade ukrasa za bor, radionica izrade božićnih čestitki, ukrašavanja božićnih kolačića, kino večer uz toplu čokoladu i dekicu, kazališnih predstava iz programa za djecu Gradskog kazališta Požega „Drvo bajki“, dočeka sv. Nikole, Djeda Mraza i brojnih drugih.
Svakoga vikenda, od petka do nedjelje, očekuje nas i bogat glazbeni program s eminentnim imenima hrvatske glazbene scene. Tjedan prije Božića obilježit će humanitarni koncert za Udrugu Mali princ pod nazivom „Pjesma za Malog princa“, pod krilaticom „Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo”, a posebna glazbena poslastica očekuje nas 23. prosinca, uoči Badnjaka.

Tradicionalni Božićni sajam održat će se od 22. do 24. prosinca uz nastup Danka Trupinića, Glazbenu radionicu Nota, motomrazove, doček Djeda Mraza i zajedničko kićenje „Bora dobrih želja“, a u suradnji s Obrtničkom komorom Požeško – slavonske županije i Udruženjem obrtnika Požega pripremamo i podjelu posnog obroka. Kada je riječ o dočeku Nove godine, ove godine organiziramo onaj za najmlađe koji će se održati od 18 sati, a potom od 22,30 sati i onaj glavni uz glazbeni program. Tijekom cijeloga mjeseca u Ulici sv. Florijana otvorene su adventske kućice na kojima se svakodnevno može pronaći bogata ponuda tradicionalnih blagdanskih delicija, od kuhanog vina, gina i čaja, do kobasica, fritula, germ knedli i božićnih medenjaka.

Cijeli program ovogodišnjeg Adventa dostupan je online putem QR koda koji se može pronaći na letcima, plakatima, kao i na samim lokacijama održavanja adventskih aktivnosti, te na službenoj web stranici turističke zajednice i društvenim mrežama. Također su dostupne i adventske knjižnice na brojnim lokacijama u gradu.

Po prvi puta ove godine pokrenut je natječaj za najoriginalnije adventsko uređenje izloga ili površine ispred poslovnog prostora za vrijeme trajanja manifestacije „Advent u Požegi“. Na natječaj se mogu javiti zakupci ili vlasnici poslovnih prostora koji su u funkciji, a tema je – Božić u Zlatnoj dolini. Sve informacije o natječaju dostupne su na stranicama turističke zajednice.
Čarolija koja Požegu i Požeško – slavonsku županiju tijekom Adventa pretvaraju u bajkovito mjesto prepuno topline, veselja, gastronomskih užitaka, plesa, zabave, druženja i romantike, bit će prisutna na svakom koraku, a možete ju u potpunosti iskusiti tijekom cijeloga mjeseca prosinca.

Sve detalje o programima, atrakcijama i ljepotama Adventa u Požegi potražite na: www.pozega-tz.hr
Doživi Zlatnu Slavoniju: https://visitslavonia.hr/

IZVOR: TZ PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn