DOBRE VIBRACIJE- Večer urbanog zvuka uz Elemental

Datum objave: 07. 7. 2024. | Kategorija: IZDVOJENO, Scena

POŽEGA – Jedini hrvatski hip hop i rap sastav sa ženom za mikrofonom, koji već skoro tri desetljeća, kombinacijom oštrih i feminističkih tekstova, na nacionalnu glazbenu scenu donosi klupski zvuk i duh urbanosti, u vruću je ljetnu večer razbudio i rasplesao Požegu, potvrđujući kako su najbitnije male stvari. Za sjajan uvod u drugi dan festivala Dobrih vibracija pobrinuo se Elemental

Jedinstveni band čija je baza u rapu ali i kojeg je žanrovski vrlo teško odrediti, po mnogo čemu jedinstven, u vruću ljetnu noć rasplesao je Požegu. Za sjajan uvod u drugu večer Festivala Dobrih vibracija pobrinuo se Elemental, podsjećajući nas kako su u životu najbitnije male stvari, ali i kako je bez njihovih stihova, teško zamisliti domaću glazbenu scenu.

Iako im je trebalo malo više vremena da razbude i razdrmaju publiku, podešavajući ih na “klupsku” frekvenciju, čuvena sedmorka čiju glazbenu i bandovsku bazu čine Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, uspješno su to učinili prepoznatljivom kombinacijom oštrih, socijalno osjetljivih, feminističkih i ljubavnih stihova, podsjećajući nas zašto su i danas, skoro tri desetljeća od svojih početaka, omiljeni među svim generacijama, ali i zašto je žena sjajnog vokala za mikrofonom jedna od najvećih pjesnikinja među repericama i reperica među reperima.

Donoseći klupski zvuk, prepoznatljiv zagrebački rukopis i duh urbanosti u uspavani grad, Elemental je bio sjajan odabir za uvod u drugu večer festivala Dobrih vibracija!

TEKST: Simonida Tarbuk               FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn