DJEČJI VRTIĆ TRATINČICA PLETERNICA – Završna konferencija projekta „Nova latica Tratinčice”

Datum objave: 21. 8. 2023. | Kategorija: Promo

PLETERNICA – Danas je održana je završna konferencija projekta “Nova latica Tratinčice” čiji je nositelj Dječji vrtić Tratinčica, uz Grad Pleternicu kao partnera. Osnovni cilj je unapređenje usluga kroz produljeno radno vrijeme vrtića.

Vrijednost projekta je 106.807,46 eura a financiran je u cijelosti bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. , poziv „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ UP.02.2.2.16

Projekt se provodi 18 mjeseci a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopili su 23.12.2021. godine Dječji vrtić Tratinčica, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje.Na završnoj konferenciji projekt je predstavila voditeljica Monika Maras. U okviru projekta „Nova latica Tratinčice“ koji provodi Dječji vrtić Tratinčica uz partnera Grad Pleternicu ostvareno je pružanje usluge produljenog radnog vremena vrtića za četiri sata te su za rad s djecom u produljenom radnom vremenu zaposlene 2 odgojiteljice, 2 stručne osobe i 2 pomoćna radnika (kuharica i spremačica). Uslugu produljenog radnog vremena Dječjeg vrtića Tratinčica koristilo je 64 djece upisane u Dječji vrtić Tratinčica. S ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života djeci upisanoj u Dječjem vrtiću Tratinčica pruženo 1500 sati produljenog rada, rečeno je na završnoj konferenciji.

Za odgojitelje i stručne suradnike održane su edukacije: „Metodičke radionice za rano učenje ritmike i plesa“ – edukaciju je održalo Pučko otvoreno učilište Cvrčak kroz 2 radionice prezentirano je kako potaknuti kreativnost kod djece, a namijenjena je za stručno usavršavanje odgojitelja – voditelja posebnih programa. „Terapeutske igre“ proveo je Centar za terapiju igrom – CETI kroz 4 radionice, a naglasak je bio na praktičnom i iskustvenom dijelu – uvježbavanju terapeutskih vještina rada s djecom. To znači da su se polaznice ove edukacije učile igrati te su međusobno podijeljena iskustva rada s djecom predškolskog uzrasta. Edukacija na temu Montessori pristupa pri odgoju djece pohađale su 4 odgojiteljice – edukacije su se provodile u Stručno-razvojnom centru Montessori pri Dječjem vrtiću Montessori u Zagrebu i to kroz period od 9/2022. do 7/2023. odgojiteljice će nakon stručnog usavršavanja stečena znanja primjenjivati u svome radu sa djecom.

“Kako bi povećali kvalitetu rada vrtića uvođenjem novih programa rada izrađen je i posebni kraći „sportski program”, izrađen je 10-satni posebni program „engleski jezik”, te posebni kraći program „glazbeno folklorni”. Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje dali su suglasnost na navedene programe koji se mogu provoditi u organizaciji Dječjeg vrtića Tratinčica u Pleternici s djecom predškolske dobi,” upoznala je ravnateljica vrtića Nikolina Hačka. Projekt „Nova latica Tratinčice” predstavlja ulazak Dječjeg vrtića Tratinčica u svijet EU fondova budući da je ovo prvi EU projekt na kojemu je vrtić nositelj. Ovaj projekt naglašeno je, poticaj je da se i dalje Dječi vrtić Tratinčica javlja na javne pozive koji će omogućiti razvoj kompetencija i poboljšanje uvjeta rada u dječjem vrtiću.

„Čestitam Dječjem vrtiću na odličnoj provedbi projekta, isto tako i na uspostavljenim novim uslugama i programima. To je ono što mi u konačnici želimo, da svaka naša ustanova i tvrtka ojača i počne samostalno prijavljivati projekte, Grad Pleternica je uvijek partner i podrška. Veselim se novim natječajima koji nam dolaze ove jeseni, a onda se vidimo na početnim konferencijama nekih novih projekata.“ rekla je gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

TEKST: S. P.              FOTO: V. M/ Promo

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn