DINO I HENRIK HOFMAN, BRAĆA KOŠARKAŠI IZ VELIKE: Amerikanci obožavaju rad, red i disciplinu

Datum objave: 30. 7. 2017. | Kategorija: Sport

WP_20170714_16_02_01_Pro

VELIKA – Dino je zadnje dvije igrao košarkašku koledž ligu u Americi, a nedavno se vratio na probu u Košarkaški klub Cedevitu iz Zagreba. Henrik je zbog ozljede jednu godinu pauzirao u Hrvatskoj no planira se vratiti u Ameriku kako bi, uz školovanje, tamo nastavio košarkašku karijeru.

“Amerikanci su nas odlično prihvatili. Većina dečki na koledžu gdje sam studirao zna za Hrvatsku i hrvatske košarkaše, a nas kao Hrvate cijene jer se trudimo. Amerikanci obožavaju rad, red i disciplinu”, ispričao je dojmove o Amerikancima Dino. Dodaje kako u Hrvatskoj planira provesti dvije godine, a potom se vratiti u Ameriku jer smatra da su tamo najbolji uvjeti za igrački rast i razvoj.  “Henrik i ja smo imali svoj način treniranja. Gledali smo YouTube klipove i onda satima na terenu isprobavali, trenirali. U Hrvatskoj nas nitko nije gurao, a znali smo i po šest – sedam sati dnevno na dvorištu igrati, trenirati, vježbati poteze”, kaže nam Dino.

Henrik kaže kako Amerikanci cijene takav trud. „Kod njih je sustav takav da prvo i osnovno moraš biti dobar u školi kako bi mogao trenirati i igrati. Imaju pojam student – athlete, učenik – sportaš jer je sport integriran u srednjoškolski i visokoškolski sustav. Tako od početka treniraš u sklopu srednje škole, kasnije koledža. Volio bih da se tako nešto slično uvede i kod nas jer ovdje mlađi igrači kroz klubove teško mogu doći do izražaja pošto prednost imaju stariji, iskusniji igrači. U Americi je sve posloženo u kategorije i ako si dobar, igraš. Nema puno filozofije”, kazao je Henrik.

Obojica igraju na poziciji playmakera ili šutera, a sigurni smo da ovo nije zadnji put da pišemo o braći Hofman.

TEKST: Bojan Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn