DESET GODINA PLINK-a: “To je mjesto okupljanja i razmjene ideja, i mjesto koje provodi desetke milijuna eura vrijedne projekte”

Datum objave: 26. 5. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Veliki deseti rođendan rada Pleterničkog inkubatora PLINK prigodno će biti obilježen organizacijom stručne konferencije na temu poduzetništva koja će se održati 31. svibnja u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra Terra s početkom u 10 sati.

Konferencija “Poduzetništvo kao ključ razvoja ruralnih sredina” okupit će predstavnike poduzetničkog sektora s područja cijele Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Požega, Goranom Šutalo. “Tematika konferencije usmjerena je na osvjetljivanje potencijala koje ruralne sredine imaju u smjeru razvoja poduzetništva, kako na našoj lokalnoj razini, tako i na razini cijele županije. Program konferencije strukturiran je tako da čini spoj primjera dobre prakse gospodarstvenika i usluga koje poduzetničko-potporne institucije pružaju kao karika u prijavi na natječaje i podrška u svim fazama poslovanja,”rekla je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

Program konferencije obuhvatit će predavanje Poduzetničkog centra Pleternica koje će predstaviti Nives Vargašević na temu usluga poduzetničko-potpornih institucija, Gorana Šutala ispred HGK na temu Snaga gospodarstva Požeško-slavonske županije te izlaganja predstavnika tvrtki Alles d.o.o., Color grupa, Magma d.o.o. i Straga trans d.o.o o upravljanju vlastitim tvrtkama koja bilježe zapažene poduzetničke rezultate u Hrvatskoj i inozemstvu.

“Ako bi kroz statističke pokazatelje morali odrediti koliko dugo je PLINK centralno mjesto natječaja u Pleternici vjerujem kako bi prosječan odgovor bio preko 20 godina. Stoga sam posebno ponosna što smo u tako kratkom periodu ostvarili zavidne rezultate. Razbili smo davno i svoje predrasude, ali i predrasude drugih oko cilja koji smo si zadali kada smo prije 10 godina otvorili ovu zgradu. Postala je mjesto okupljanja i razmjene ideja, a nastavno na to i mjesto koje šalje završna izvješća i račune te tako pravda desetke milijuna eura vrijedne projekte kako javnog tako i privatnog sektora,” istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

IZVOR: Grad Pleternica

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn