DARKO PULJAŠIĆ, PREDSJEDNIK GO HDZ POŽEGA: Vrijeme je da ozbiljno shvatimo naše dosege, naša ograničenja ali i kvalitetu koju imamo

Datum objave: 14. 4. 2017. | Kategorija: Razgovori

darko

POŽEGA – “Poruka optimizma? Svi zajedno moramo postati odgovorni, moramo postati svjesni okoline u kojoj živimo jer nitko nam neće “sa strane” doći pomoći ako to ne učinimo sami. Ništa ne ide preko noći, ništa nije jednostavno i stvari se ne rješavaju čarobnim štapićem, ali netko mora krenuti ozbiljno, ozbiljno tako da shvatimo naše dosege, naša ograničenja ali i našu kvalitetu koju doista imamo. Zajedno možemo sve!” kaže naš sugovornik Darko Puljašić, predsjednik GO HDZ Požega odnedavno i kandidat te stranke za požeškog gradonačelnika.

Ovo blagdansko vrijeme, vrijeme je za poruku optimizma. Ima li optimizma u vašim  programskim prioritetima za Požegu?
Ne samo u ovo blagdansko vrijeme, već i općenito, način rada u zadnjih nekoliko godina i rezultati govore kako je Hrvatska demokratska zajednica Grada Požege od 2013. godine, od preuzimanja vlasti napravila puno. Razdoblje koje je pred nama bit će jedan kontinuitet tako da ćemo se uistinu posvetiti onome što je danas najvažnije, a to su radna mjesta, mladi, djeca – naša budućnost. Kao kandidat ispred Hrvatske demokratske zajednice uložit ću sve snage jer smatram kako sam dokazao i pokazao da se ne bojim izazova, da mogu, znam i hoću.No, svi zajedno moramo postati odgovorni, moramo postati svjesni okoline u kojoj živimo jer nitko nam neće “sa strane” doći pomoći ako to ne učinimo sami. Ništa ne ide preko noći, ništa nije jednostavno i stvari se ne rješavaju čarobnim štapićem, ali netko mora krenuti ozbiljno, ozbiljno tako da shvatimo naše dosege, naša ograničenja ali i našu kvalitetu koju doista imamo.

Kao ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije već ste imali “vatreno krštenje”, trebalo je prije nekoliko godina puno učiniti kako bi ta ustanova stala na pravi put po pitanju učinkovitog poslovanja. Može li se taj primjer dobre prakse preslikati i na upravljanje gradom?
Naravno. Mojim dolaskom u Dom zdravlja koji te 2010. godine bio u krasnom stanju, bio je u dosta lošoj situaciji, ali svi ljudi, cijeli tim koji sam zatekao ovdje je ostao, svi smo zajedno sjeli, dogovorili se i počeli se odgovorno ponašati, odgovorno tako da se sačuva Dom zdravlja, da se sačuvaju radna mjesta i konsolidira situacija ali i dugovi koji su nastali godinama prije. Nismo plakali, očajavali i prozvali krivce već smo zasukali rukave i naglasit ću, s istim ljudima koji su i prije bili, ostvarili rezultat. Znači, bio je potreban samo racionalan menadžment, suvremen i savjestan način poslovanja koji doprinosi – ono što se može odradit će se, ono što se ne može pomaknuti za kasnije ili jednostavno zauzeti stav da to neće ići te da neke uvriježene stvari koje smatramo “zdravo za gotovo” više ne mogu postojati. Stoga smatram kako u Gradu ima kvalitetnih ljudi koji su to pokazali i kroz ostvarene projekte. Moramo priznati kako je u ove četiri godine Požega zaživjela, puno toga je odrađeno, prsten oko Požege dobio je konačno ono što mu pripada, a ne samo onih 200-500 metara oko Gradske kuće – to nije Požega. Požega su svi Požežani i oni koji žive na rubnim dijelovima i oni u centru grada i mi ćemo nastaviti kontinuitet ravnomjernog razvoja, ali ćemo dati naglasak na privredi jer Požega mora postati Grad prijatelj poduzetnika i privrednika, mora postati centar zapošljavanja i razvoja.

Požeška javnost poprilično se zadnjih mjeseci zabavljala s raskolom unutar Gradskog odbora HDZ-a. Je li stranka sada na ovoj razni konsolidirana i spremna za izbore?
HDZ kao najveća, najjača i stranka koja je uistinu najviše napravila za osnivanje hrvatske države i njenu obranu, dovoljno je jaka i velika i dovoljno demokratska da imamo pravo na drugo mišljenje na svim razinama i svakako ćemo i dalje razvijati pravo na to drugačije mišljenje. Međutim, ovo je demokracija, pobjeđuju brojevi. Naravno da treba saslušati svako mišljenje, no brojevi su ti koji određuju i u izborima i u određenim odlukama. Gradski odbor HDZ Požege i prije je bio konsolidiran, ove male nesuglasice su riješene. Predsjednik sam Gradskog odbora, bit ću kandidat HDZ-a i HSU-a za gradonačelnika, uvjeren sam kako ću to i postati i sve ovo iza nas je jedna prošla epizoda kakvu ovako velika stranka može preživjeti bez posljedica.

Poruka za kraj?
Svim Požežankama i Požežanima želim ugodne blagdane da ih provedu s onima najvažnijima, a to je obitelj. Budimo puni optimizma kako nam je to i ponudila naša vjera i ono što doista želim svima poručiti – mi zajedno možemo sve!

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn