DANI HRVATSKOG TURIZMA NAGRADE – Baranja je Najdestinacija ruralnog turizma

Datum objave: 04. 10. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

VINKOVCI – Baranja je najuspješnija destinacija ruralnog turizma. Nagrada je to koju je dodjelila Hrvatska turistička zajednica u kategoriji “destinacija godine” na svečanosti dodjele nagrada u Vinkovcima, u sklopu Dana hrvatskog turizma turizma 2019., manifestacije u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore po prvi put održava u Slavoniji.

“Obrubljena Dravom i Dunavom, na istoku začarana močvarom, na jugu i jugozapadu zaštićena riječnim rukavcima, a na sjeveru i sjeverozapadu otvorena za povezivanje vinskim cestama i puteljcima – mistična Baranja, gdje u restoranima, pansionima, kušaonicama i seljačkim turističkim gospodarstvima hranu gostima pripremaju domaćini. Prirodno stanište za čak 285 vrsta ptica, najveće prirodno mrijestilište 44 vrste ribe, srne, kapitalni jeleni, odmor, lov, ribolov, plovidba i gostoljubivost. Baranja je čudo”stoji u tekstu koji predstavlja Baranju.

Nagradu je gradonačelniku Belog Manastira Tomislavu Robu uručio direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristijan Staničić. Među nagrađenima je i  baranjska putnička agencija “Zlatna greda”, kojoj je HGK dodijelio posebno priznanje za razvoj kontinentalnog turizma, a među nominiranima u kategoriji najuspješnija destinacija bila je i Požeško-slavonska županija – Zlatna Slavonija. Nagrade su dodijeljene u brojnim drugim kategorijama.

TEKST: S. P.      FOTO: mint.gov.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn