TRŽIŠTE RADA – Dan poslova u Požegi

Datum objave: 15. 2. 2024. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Dan poslova ima za cilj omogućiti neposredni kontakt poslodavaca s nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i drugim zainteresiranim osobama kako bi predstavili mogućnost zapošljavanja na poslovima u ugostiteljskim zanimanjima na lokalnom području i sezonskim poslovima na moru.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega, u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike organizirao je Dan poslova u Požegi u prostoru Fakulteta turizma i ruralnog razvoja. Dan poslova ima za cilj omogućiti neposredni kontakt poslodavaca s nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i drugim zainteresiranim osobama kako bi predstavili mogućnost zapošljavanja na poslovima u ugostiteljskim zanimanjima na lokalnom području i sezonskim poslovima na moru. Osim zainteresiranih građana, Dan poslova posjetili su i ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje Luka Čirko, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, zamjenik gradonačelnika i dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Borislav Miličević te prodekan Fakulteta Berislav Andrlić.

Na području Hrvatske trenutno je oko 117 tisuća nezaposlenih osoba. Ove godine Dani poslova organizirani su u sjedištima svih pet slavonskih županija, naglasio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

“Uz Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ovdje su danas i naši prtneri, Grad Požega i požeško-slavonska županija. Važno je istaknuti da je to aktivnost kojom namjeravamo u direktnom kontaktu spojiti naše nezaposlene i poslodavce, te povezati učenike strukovnih škola s tržištem rada. To je jedna od naših aktivnosti koje provodimo zajedno s mjerama politike aktivnog zapošljavanja, vačučerima za obrazovanje te ostalim uslugama i mogućostima koje danas možemo ponuditi nezaposlenim osobama i svima koji se žele razvijati na tržištu rada u Republici Hrvatskoj.”

Gospodarstvo na području Požeško-slavonske dinamično je i u stalnoj potražnji za novom radnom snagom, a Dan poslova i srodne aktivnosti pružaju mogućnosti i poslodavcima i nezaposlenima, rekla je županica Antonija Jozić.

“Gospodarstvo se razvija, daleko je veći broj zaposelnih danas u Požeško-slavonskoj županiji nego što je to bilo prije nekoliko godina. Na području županije je trenutno oko dvije i pol tisuće nezaposlenih, ali kako dolazi proljeće taj broj će se konstantno smanjivati jer će se dio osoba zaposliti i sezonalno i u turizmu na priobalju. Bez obzira na to mi kontinuirano bilježimo broj zaposlenih u našoj županiji, odnosno broj radnih mjesta,” naglasila je županica Jozić.

TEKST: Sanja Pok                       FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn