DAN OPĆINE SIBINJ – Održan 10. polumaraton Putevima sibinjskih žrtava

Datum objave: 18. 2. 2024. | Kategorija: Sport

SIBINJ – U subotu 17. veljače održan je 10.polumaraton Putevima sibinjskih žrtava,sportska manifestacija kojom je i ove godine završeno višednevno obilježavanje godišnjice sibinjskih žrtava, Dana Općine i Dana škole.

Nakon kulturno-glazbenih zbivanja i Svečane sjednice Općinskog vijeća, višednevno obilježavanje Dana općine Sibinj tradicionalno je završeno, ove godine jubilarnim, polumaratonom Putevima sibinjskih žrtava.

Polumaraton je započeo pozdravnim govorom načelnika općine Sibinj Josipa Pavića ,blagoslovom odvoračkog župnika Josipa Kalmara, te polaganjem cvijeća i svijeća općinskih vijećnika na spomeniku sibinjskim žrtvama u Jakačini maloj.Uz mnoštvo udruga polumaratonu su se priključili roditelji i djeca iz osnovne škole sibinjskih žrtava te djeca iz sibinjskog vrtića.

Tijekom polumaratona trkači su predahnuli na punktovima u Brčinu i Grižićima koji su pripremile lokalne udruge i mještani. U isto vrijeme održana je se i prijateljska veteranska utakmica između veterana općine Sibinj i veterana Nk Trilja koja je rezultatski prevagnula na stranu domaćina.U samom cilju polumaratonce je dočekalo mnoštvo mještana koji nisu krili svoje zadovoljstvo uspješno održanim desetim polumaratonom. Polumaratonce su kao i svake godine večerom dočekali lovci i nogometaši iz Jakačine Male zajedno sa svojim mještanima.

TEKST: S. P.                    FOTO:JPavić facebook

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn