CVJETIĆI GLAZBE U PLETERNICI – Pobjednik prve večeri je Stjepan Cvitić, najcvjetić je Nea Galić

Datum objave: 10. 6. 2023. | Kategorija: Scena

PLETERNICA – Dvodnevni Dječji tamburaškim festival Cvjetići glazbe jedinstveni festival te vrste u Hrvatskoj i ove je godine otvoren u znaku popularnih tamburaških skladbi koje je izvelo 16 mladih izvođača na omiljenom Trgu bećarca. Pobjednik prve večeri je Stjepan Cvitić sa skladbom Ako zora ne svane”, a najcvjetić je Nea Galić sa skladbom “Dika mornar”.

Dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe po 29. put predstavio je poseban dio njegovanja baštine, dio u kojem djeca i mladi pokazuju kako bogatstvo zavičaja, tradiciju i kulturu svoje obitelji čuvaju od zaborava na način da ih žive, plešu i pjevaju. Jer, uz mlade pjevačice i pjevače, predstavili su se i mališani KUD-a Orljava Pleternica i Mažoretkinje Grada Pleternice.

Prigodnim riječima festival glazbe i dječjeg stvaralaštva otvorila je dječja gradonačelnica Pleternice Marta Gabrek, a uz gradonačelnicu Mariju Šarić i njenog zamjenika Domagoja Katića, te požeško-slavonsku županicu Antoniju Jozić, mlade pjevačke snage bodrili su mnogobrojni Pleterničani okupljeni na omiljenom Trgu bećarca.

U prvoj večeri dječjeg tamburaškog festivala najcvjetićem je proglašena Nea Galić sa skladbom “Dika mornar”. Prvo mjesto po ocijeni stručnog žirija pripalo je Stjepanu Cvitiću sa skladbom “Ako zora ne svane”, druga nagrada pripala je Lani Bobek koja je izvela skladbu “Tako je Stipa volio Anu”, a treću nagradu osvojio je Borna Erjavac sa skladbom “Poleti Sokole”. Uz njih su nastupili David Kresovljak, Dora Brkić, Đuro Krišković, Ela Mijoković, Filip Kresovljak, Gabrijel Đurić, Ivan Šarić, Lana Knežević, Lara Čokrlić, Mihael Šarić, Nika Kršulj te Karolina i Viktoria Barić.

Druga večer festivala donosi autorske pjesme koje će, uz popratni program, izvesti 13 mladih izvođača. Izvođače prati tamburaški ansambl Glazbene škole Požega, dirigent i voditelj je Valentin Petranović. Zbog vremenskih ne(prilika) druga večer održat će se u dvorani IC Terra Panonika.

TEKST: S. Pok                   FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn