CVJETIĆI GLAZBE 2023 – Jedini dječji tamburaški festival u Hrvatskoj i ove godine u punom sjaju

Datum objave: 05. 6. 2023. | Kategorija: Scena

PLETERNICA – Glazbeni festival “Cvjetići glazbe” 10. i 11. lipnja u ovogodišnjem 29. izdanju donosi isto toliko skladbi pa će se na Trgu bećarca čuti popularne, ali i neke nove melodije u autorskoj večeri, pisane za mlade izvođače.

Jedini dječji tamburaški festival nastao je od dječje igre a u kontinuiranom trajanju u gotovo tri deseteljeća prerastao je u vrsnu i prepoznatljivu glazbenu manifestaciju na kojoj bogatstvo dječjeg stvaralaštva dolazi do punog izražaja. U projektu „Učim i pjevam“, iz kojeg se dijelom financira festival Cvjetići glazbe, sudjelovao je i Dječji vrtić Tratinčica. Djeca su sa stručnom osobom učila plesati i pjevati tradicionalne plesove te izrađivati suvenire, upoznala je ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Nikolina Hačka.

“Radimo tako da uvijek umrežimo naše udruge i ustanove i da pokušamo ponudi, kako našim stanovnicima tako i gostima, jedan cjelovit doživljaj. Ova manifestacija posvećena je djeci, dječjem stvaralaštvu  i pozivam sve naše posjetitelje da nam se pridruže na Trgu bećarca,” rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Pripremljeno je ukupno 29 pjesama. Prvu večer ispunit će tako 16 mladih pjevačica i  pjevača koji će izvesti najpopularnije tamburaške skladbe hrvatske glazbene scene. Druga večer rezervirana je za autorske skladbe.

“Sve pjesme napisane su aranžmanski, sve se pjevaju uz notni zapis, kako na prvoj tako i na drugoj večeri što će nam omogućiti lakše promoviranje pjesama jer će se moći izvoditi. Većina pjesama autorske večeri padne u zaborav, a ovako imamo sve zapisano i moći ćemo koristiti možda jednog dana i za svojevrsnu retrospektivu. Isti cilj mi je da nagodinu u interpretacijskoj večeri pjevamo i pjesme koje su bile na Cvjetićima glazbe jer tako promoviramo pjesme s festivala,” rekao je direktor festivala i predsjednik Udruge glazbenog društva “Cvjetići glazbe” Valentin Petranović. Sve izvođače pratit će po prvi puta tamburaški ansambl Glazbene škole Požega, a ove godine prva nagrada je snimanje spota.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn