CROATIO IZ DUŠE TE LJUBIM – Održan peti Dječji festival domoljubne pjesme u Pakracu

Datum objave: 26. 2. 2024. | Kategorija: Scena

PAKRAC – Prigodom obilježavanja 33. obljetnice početka Domovinskog rata, u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Osnovne glazbene škole Pakrac, Tamburaškog orkestra Pakrac i Grada Pakraca, održan je peti po redu Dječji festival domoljubne pjesme učenika osnovnih škola „Croatio iz duše te ljubim“.

U ime organizatora prisutnima se obratila ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, Alfreda Petani Grafina, izrazivši zadovoljstvo ovogodišnjim odazivom izvođača i zahvalivši svima koji u obrazovnim ustanovama promiču domoljublje kroz pjesmu.

Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca istaknuo je veliki značaj festivala koji okuplja djecu i potiče ih na domoljublje. Prigodnim riječima natjecatelje i publiku pozdravio je i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

Na ovogodišnjem festivalu sudjelovali su učenici i učenice osnovnih škola iz Dugog Sela, Kutjeva, Lipika, Daruvara, Zagreba, Pakraca te Prekopakre, a stručni žiri u sastavu Ante Sikirića Krivina, Tee Silađi, Marije Martinelli, Marte Filipović i Ivane Brkašić odlučio je kako je pobjednica ovogodišnjeg festivala Daruvarčanka Leona Milić, koja je nastupila uz klavirsku pratnju oca Tomislava Milića i s pjesmom bake Ruže “Volim Hrvatsku pjesmom”. Drugo mjesto osvojila je Lota Knežević iz Zagreba, dok je treće mjesto pripalo Pakračanki Lauri Blažević.

TEKST: S. P.             FOTO: compas.com.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn