CROATIA OPEN NG EDITION – Prvenstvo Hrvatske u Ultimate discu u organizaciji novogradiškog frizbi kluba

Datum objave: 28. 9. 2018. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – Sjećate se frizbija? Zanimljivog „letećeg tanjura“ u čijem su bacanju uživali klinci generacije ranih osamdesetih? Upravo taj frizbi danas je dignut na sasvim novu razinu, što će vam pokazati članovi novogradiškog Flying disc kluba, jednog od samo deset frizbi klubova u Hrvatskoj i domaćini Prvenstva Hrvatske u Ultimate discu, u subotu, 29. rujna, na igralištu NK „Mladost“ Cernik.

Najmlađi sportski klub u gradu, i zasigurno najposebniji je Flying disc klub Nova Gradiška, klub zaljubljenika u frizbi, od lipnja ove godine, službeno i član Hrvatskog flying disc saveza. Jer, ako niste znali, riječ je o sportu, ne-kontaktno timskom u kojem je, pored sportskog nadmetanja, važan i način na koji se dolazi do pobjede. Takozvani „spirit of the game“ koji pomiče granice fair playa, razlikuje ultimate frizbi od većine ostalih sportova i daje mu dimenziju više. Riječ je o samo jednoj od varijacija igara s frizbijem koja se igra na terenu pravokutnog oblika sa dvije end zone na svakom kraju, vrlo slično američkom nogometu.

Sve zanimljiviji i popularniji sport prepoznali su i novogradiški entuzijasti, članovi Flying disc kluba Nova Gradiška, mlada ekipa kojoj je pripala čast biti domaćin Prvenstva Hrvatske u ultimate discu. Natjecanje kakvo, do sada, zasigurno niste imali priliku vidjeti, čeka vas u subotu, 29. rujna na stadionu NK „Mladosti“ u Cerniku, a što se sve može s frizbijem, uz domaćine, pokazat će vam i ekipe iz Zagreba.

TEKST: S. T.      FOTO: Flying-Disc-Club-Nova-Gradiška

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn