ČLANOVI BK NOVA GRADIŠKA NA 1.HRVATSKOJ BOKSAČKOJ LIGI – Unatoč porazu Novogradiščanina Filipa Poturovića, tim Slavonija osvajač prve boksačke Premier lige

Datum objave: 19. 2. 2017. | Kategorija: Sport

bFILIP

NOVA GRADIŠKA – Pobjedom tima Slavonija pred prepunom dvoranom u Sesvetama, službeno je završena prva sezona boksačke Premier lige. I mada je Novogradiščanin Filip Poturović ( dvije godine državni juniorski prvak, prošlogodišnji seniorski) upisao poraz, slavonski boksači i njihovo vodstvo na nastupu u 1.Hrvatskoj boksačkoj ligi, ustvrdili su stručnjaci,  dokazali su ustrajnost, koheziju, hrabrost i vještinu.

Na kraju krajeva, riječ je o jedinstvenoj vještini u kojoj je, bez psihičke stabilnosti, sigurnosti u samoga sebe, ali i sposobnosti ostavljanja po strani straha od ozljede ili poraza, svaka fizička priprema uzaludna. Znaju to i Novogradiščani, članovi gradskog Boksačkog kluba koji već godinama, unatoč brojnim financijskim problemima i nedovoljnoj promociji sporta, čuvaju tradiciju boksa, ali i vrijedne ranije postignute rezultate. A, oni su definitivno upisani u životopis kluba, zahvaljujući prije svega Filipu Poturoviću ( dvije godine juniorski državni prvak, potom seniorski, ali i boksač koji se 2015. s međunarodnog turnira u Rumunjskoj vratio sa zlatnom medaljom) i Ivanu Andrašiću( sportaš koji je dugi niz godina u vrhu hrvatskog boksa, superteškaš koji u vlastitoj kategoriji ima iznimno jaku konkurenciju), boksačima koji od nedavno, nakon što su nastupali kao članovi Boksačkog kluba Borovo iz Vukovara, ponovno bokasaju za klub rodnog grada.

b02

U okviru završnog kola prve sezone Premier lige ( subota, 18.veljače)  Andrašić je, zbog nedostataka boksača u superteškoj kategoriji  boksao za tim Zagreba protiv tima Slavonije i boksača Branimira Lovrena, člana BK Borovo, a Poturović u kategoriji do 60 kilograma za tim Slavonije protiv Ivana Prskala iz Zagreba.Neprocjenjivo iskustvo natjecanja u 1.Hrvatskoj bokasačkoj ligi okusili su i mladi Luka Kovačević i Leo Emanović.Novogradiške boksače za nastup su pripremali treneri Zlatko Basić i Goran Rosić.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn