ČETVRTA VEČER AUREA FESTA – Muzejska priča o dugmetu i jazz na otvorenom

Datum objave: 31. 8. 2016. | Kategorija: Scena

2222222222

POŽEGA –  U sklopu Aurea festa Požega 2016. večeras je na glavnoj festivalskoj pozornici red na topli jazz ritam uz kultni Big Band Požega, prvu damu hrvatske jazz scene Zdenku Kovačiček i Internacionalni Greenhouse Blues Band.Glazbena bajka počinje u 20,00 sati, a sat ranije festivalska publika može saznati i neobične stvari o običnom dugmetu na izložbi “Gumbi” Pokrajinskog muzeja iz Celja koja gostuje u Gradskom muzeju Požega, najavili su na konferenciji za novinare prodirektor Aurea festa jazz-a Zvjezdan Marjanović i ravnateljica Gradskog muzeja Maja Žebčević Matić.

“Big Banda Požega odsvirat će prvi dio programa s repertoarom primjerenim otvorenom prostoru trga, a potom dolazi Greenhouse Blues Band koji će pratiti Zdenku Kovačiček – divu hrvatske pop, rock i jazz scene. Potom će u dvorištu Gradskog kazališta  biti održan after party uz nastup funk- jazz band Groove Up iz Osijeka te kušanje rakije jer Udruga šljivara će popratiti zbivanje sa svojim proizvodima od šljive,” rekao je Zvjezdan Marjanović.

Uvertira u glazbeni program izložba je pod nazivom “Gumbi” koja ću će u 19,00 sati u Gradskom muzeju Požega otvoriti upravo Zdenka Kovačiček. Uz to, Gradski muzej pripremio je i druge atraktivne sadržaje, najavila je ravnateljica muzeja Maja Žebčević Matić. “Od srijede, 31. kolovoza pa do 3. rujna od 17,00 do 22,00 sata organiziramo otvorenu kuhinju, Muzej u loncu, gdje će posjetitelji imati priliku okušati se u pripremanju ali i kušati gotovo zaboravljene specijalitete pod nazivom “Najfinije iz Slavonije”. Riječ je o cerničkim ćuptetima, gunjanskim gojtanima, račinovačkim svinjokoljskim pekama i iločkoj pudarskoj čvarkari sa slaninom. Motivacija i želja nam je inspirirati naše ugostitelje da se ovog projekta prihvate i u praksi, a sve naše posjetitelje dočekat će besplatna degustacija.” rekla je ravnateljica Žebčević Matić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn