CEKOM NOVA GRADIŠKA – Održana 3. sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Slavonski Brod

Datum objave: 13. 6. 2024. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – U Poslovnom prostoru tvrtke Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška (CEKOM) održana je 3. sjednica Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Slavonski Brod. Uz predsjednika Ivana Ćosića i tajnika Tomislava Tekića, sjednici je nazočio i Luka Čirko, ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje, koji je prisutnim poduzetnicima iz Brodsko – posavske županije prezentirao aktualne podatke vezane za stanje na tržištu rada u Hrvatskoj i predstavio Vladine mjere usmjerene ka stvaranju ravnoteže između ponude i potražnje na tržištu rada.

“U zadnjih nekoliko godina bilježimo pozitivne rezultate. U Hrvatskoj imamo konstantan porast broja osiguranika uz pad nezaposlenih osoba, te, na današnji dan – 85 tisuća nezaposlenih u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, što je rekordan podatak kojeg Hrvatska nije imala još od 80-tih godina. Tržište rada ima veliku potražnju za radnicima tako da je i jedan od segmenata kojima nastojimo nadomjestiti nedostatak radne snage uvoz stranih radnika. Ono što bih također spomenuo da smo mi kao Ministarstvo rada i Hrvatski zavod za zapošljavanje prije mjesec dana počeli provoditi vaučere za učenje hrvatskog jezika za strane radnike”, rekao je Luka Čirko, ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje, na 3.sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Slavonski Brod održanoj u prostoru CEKOM-a Nova Gradiška, na kojoj su, prisutni poduzetnici iz Brodsko-posavske županije, upoznati i s Vladinim mjerama usmjerenim ka stvaranju ravnoteže između ponude i potražnje na tržištu rada.

Održavanje sjednica u prostoru članica pokazalo se iznimno donrim potezom, istaknuo je, tom prigodom, Ivan Ćosić, predsjednik, naglasivši kako kao komora, žele biti prisutni i u Novoj Gradiški i u Slavonskom Brodu, a plan sjednicu održati i u nekoj od općina. “Ovakvim načinom ostvarujemo bolju komunikaciju, međusobno razmjenjujemo iskustva i bolje upoznajemo jedni druge”, rekao je Ćosić.

Održavanje sjednice bila je i jedinstvena prilika za predstavljanje CEKOM-a, što je, kroz prezentaciju o mogućnostima i strojnom parku novogradiškog razvojno – istraživačkog centra, kao i uslugama dostupnim poduzetnicima sa svrhom modernizacije, uvođenja novih tehnologija i inoviranja njihovog poslovanja, učinio njegov direktor Adam Đanić, zadovoljan domaćinstvom sjednice tijelu čiji su član, kao i prilikom da pokažu na koji način doprinose gospodarstvu. Sjednici Gospodarskog vijeća u ime Brodsko posavske županije nazočio je Željko Burazović, pročelnik Upravog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu.

TEKST: S. Tarbuk          FOTO:CEKOM

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn