ČAROBNA ZAVRŠNICA S ČOLIĆEM I 20 TISUĆA POSJETITELJA – Nezaboravna treća večer Novogradiškog glazbenog ljeta uz vatromet i najveću regionalnu zvijezdu

Datum objave: 14. 8. 2022. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Iako su mnogi mislili kako će biti teško nadmašiti prve dvije večeri, velika subotnja završnica 26. Novogradiškog glazbenog ljeta bila je bolja od svih očekivanja. Uz veliki vatromet i nikad veći broj posjetitelja, za čarobnu atmosferu pobrinula se jedna od najvećih regionalnih zvijezda posljednjih pola stoljeća, vječni mladić i miljenik žena svih generacija, sjajni Zdravko Čolić.

Želeći u potpunosti opravdati epitet najboljeg ljetnog open air eventa u regiji organizatori 26. Novogradiškog glazbenog ljeta šećer su ostavili za kraj i u tome, u potpunosti uspjeli. Iako su svi mislili kako će biti teško nadmašiti prve dvije večeri, velika subotnja završnica bila je bolja od svih očekivanja. Uz spektakularan vatromet, iznenađenje i poklon Grada svim njegovim dragim gostima i nikad veći broj posjetitelja kojih je, prema nekim procjenama bilo i oko 25 tisuća, za čarobnu atmosferu pobrinula se jedna od najvećih zvijezda ovih prostora gotovo pola stoljeća, vječni mladić i miljenik žena svih generacija, sjajni Zdravko Čolić.

Prvi put u Novoj Gradiški, nakon duge tri godine pregovora s organizatorima, Čola je, nastupivši pred nikad ispunjenijim gradom, pokazao zašto mu popularnost ne blijedi desetljećima i svojim stasom, glasom i šarmom, posjetiteljima pristiglim iz svih dijelova Hrvatske, susjednih zemalja i inozemstva, poklonio istinski koncert za pamćenje. Uz vrhunski uigran bend i prateće vokale, fantastičnu energiju i sjajnu interakciju s publikom koja je, u glas, gotovo tri puna sata pjevala s njim, Čolić je podsjetio zašto je jedan od najslušanijih i najdugovječnijih glazbenika na ovim prostorima, gospodin pjevač i gospodin profesionalac. Kapa dolje organizatorima, ali pronaći još jednu zvijezdu ovog kalibra bit će istinski izazov.ž

Jednako dobra, gotovo opipljiva atmosfera, unatoč povremenoj kiši, osjetila se tijekom večeri i u cijelom gradu, ruke su trljali i ugostitelji i sudionici eno gastro sajma, a Novogradiško glazbeno ljeto, znajući kako je riječ o jednoj od najjačih manifestacija koju Brodsko posavska županija ima, nije propustio ni njen čelni čovjek, župan Danijel Marušić.

Spektakularnoj završnici uz Zdravka Čolića prethodio je koncert sve popularnijih Ljubavnika i tradiconalni festival Djeca pjevaju hitove, prilika za one najmlađe, možda i buduće velike zvijezde. Nakon luda tri dana prepuna dobrih vibracija i novih doživljaja, istih onih kakve Nova Gradiška posjetiteljima nudi i kroz službeni turistički slogan, 26. izdanje najvećeg ljetnog open air festivala u regiji završit će u znaku tradicije i slavonske baštine, uz Gradski orkestar i TS Satir. Do slijedeće godine i novog, još jačeg spektakla. Koga dovesti i kako ovo nadmašiti?!

TEKST: Simonida Tarbuk           FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn