BUDUĆNOST KONJIČKOG SPORTA – Adam Dorić, ZK Slavonac: Cijeli svoj život namjeravam posvetiti svojim konjima

Datum objave: 25. 6. 2017. | Kategorija: Razgovori

DSC00010

PLETERNICA – Na netom održanom Međunarodnom konjičkom turniru u Pleternici, svoje znanje, vještinu ali i neizmjernu ljubav prema konjima, među 30 natjecatelja iz brojnih europskih zemalja, pokazao je i Adam Dorić, član ZK Slavonac iz Slavonskog Broda. Sa svojih 17 godina Adam je bio najmlađi natjecatelj na turniru, no to ga nije omelo da, sa svoje dvoje četveronožnih ljepotana, samopouzdano pokaže i dokaže kako čvrsto drži uzde budućnosti.

U vrijeme kada mnogi mladi Adamovih godina sa zebnjom razmišljaju hoće li nastaviti školovanje ili se zaputiti u svijet “trbuhom za kruhom”, Adam je odabrao svoj put zacrtan potkovicama njegovih ljubimaca. Za njega kažu, najperspektivniji je mladi vozač u Hrvatskoj, a dokazao je to i u Pleternici osvojivši peto mjesto u kategoriji dvije zvjezdice. No, budućnost je pred njim. “Ljubav je to velika. Evo, vruće je ovdje i najradije bih i ja i konji u hladovinu, ali mora se ustrajati. Velika je to volja i ljubav. Tu su moji ljubimci, kastrat i kobila, oboje imaju po 11 godina pa se nadam kako im je ovo zadnji put, zadnje prvenstvo u vožnji dvoprega jer namjeravam uvježbati novi par konja,” kaže nam Adam.

DSC00009

Planova, dodaje ima.”Prije mjesec i pol dana završio sam školovanje za stolara i iskreno, ne planiram dalje jer otac je prijavio našu privatnu ergelu “Dorić” koja posjeduje 35 konja. Veliki je to posao, netko s njima mora biti svakodnevno, raditi i eto, cijeli svoj život namjeravam posvetiti svojim konjima. Njegovi vršnjaci, kaže nam Adam uz blagi osmijeh, ne čude se previše tolikoj posvećenosti. “Ma mogu vam reći da se sve više mojih vršnjaka okreće ovoj tradiciji i doista se trudimo da u tom budemo svim srcem. Netko rekreativno, a netko ovako kao ja – potpuno.” Uz Adama je bila i njegova djevojka. Mladi par, elegantni i graciozni, dobri konji, njegovani i uvježbani zajedno – lijepa i dragocjena priča iz Slavonije.

TEKST: Sanja Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn