BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Prilika za razmjenu iskustava, testiranje vještina i čuvanje tradicije

Datum objave: 12. 7. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

OPRISAVCI – Udruga natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede i Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije u petak, 14.srpnja, u domaćinstvu Općine Oprisavci, organiziraju 18. natjecanje orača Brodsko posavske županije

Vjerujući kako oranje, kao primarna poljoprivredna operacija, zaslužuje vlastito natjecanje, a sudionici “teren” za pokazati znanja, vještine, brzinu i spretnost, Udruga natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede i Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije i ove će godine, 18.put, organizirati natjecanje orača Brodsko posavske županije. Dogodit će se to u petak, 14.srpnja, u domaćinstvu Općine Oprisavci, na parceli OPG-a Antuna Dorića iz Svilaja.

Uz priliku za razmjenom iskustava, kao i čuvanjem tradicije, riječ je o natjecanju čiji je prvenstveni cilj promocija istinskih vrijednosti oranja kao primarne tehnološke faze s kojom počinje svaki proizvodni proces. Natjecanja u oranju, poručuju organizatori, pomažu poljoprivrednicima da usavrše svoje vještine, unaprijede proizvodnju, povećaju prihode i osiguraju isplativost poslovanja, jer stručnjaci su utvrdili kako pravilno oranje može do osam posto povećati prinose u poljoprivrednoj proizvodnji, što je u vrijeme nestašice i značajnog povećanja cijene hrane, itekako važno.

TEKST: S. T.                 FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn