BROĐANI I NOVOGRADIŠČANI NA SVJETSKI DAN TURIZMA – Šetnja tvrđavom i uživanje u degustaciji novih vinskih paketa

Datum objave: 28. 9. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD/ NOVA GRADIŠKA – S ciljem podizanja svijesti o ulozi turizma i njegovom utjecaju na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti, obilježavanju Svjetkog dana turizma, 27.rujna, ove su se godine, besplatnim razgledom Tvrđave i degustacijom novih vinskih paketa pridružile i Turističke zajednice Brodsko posavske županije i grada Nova Gradiška.

S naglaskom na jedinstvenu ulogu koju ima pri pružanju prilika izvan velikih gradova, očuvanju i poštivanju lokalne kulture i običaja, te prirodne baštine diljem svijeta, ovogodišnji Svjetski dan turizma, 27.rujna, pažnju javnosti nastojao je skrenuti na ruralni razvoj kao jedan od mogućih puteva oporavka sektora i stvaranja interesa kod gostiju za otkrivanjem manje poznatih, manje posjećenih turističkih destinacija izvan uobičajenih ruta i velikih gradova.

S istim ciljem, ovogodišnjem su se obilježavanju, brojnim aktivnostima pridružile Turističke zajednice Brodsko posavske županije i Grada Nova Gradiška. Posjetitelji grada, sredšta županije, mogli su tako uživati u organiziranom besplatnom, stručnom razgledavanju Tvrđave, najznačajnije povijesne građevine, danas u funkciji razvoja kulture, a potom i degustaciji lokalnih eno proizvoda organiziranoj u Kapelanovom stanu.

Dok su Brođani šetali monumentalnim prostorom Festunga, Novogradiščani su Svjetski dan turizma, u skladu sa središnjom temom, obilježili druženjem u Slavonskom dućanu uz prvu promociju degustacijskih vinskih paketa simbolično nazvanih po “mjestu porijekla”. Kako su Slavonski dućan i novootvorena kušaonica domaćih proizvoda u posljednje vrijeme neizostavno odredište svih gostiju Nove Gradiške, direktorica TZ grada, Dinka Matijević, smatrala je kako je to i najbolje mjesto za obilježavanje Svjetskog dana turizma, jer upravo je tu “moguće na najbolji način ispričati priču o gradu, a potom i priču o Slavoniji, uz mogućnost kušanja svega što ova regija nudi- od gastronomske ponude do palete suvenira, preko etno odjeće do vrsne kapljice-voćnih rakija i vina novogradiškog, cerničkog, petrovoselskog i rešetaračkog kraja. Domaće etno blago tim je povodom objedinjeno u zanimljive domaće vinske pakete “Slavča”, „Kulmer“ „Lovorike“ i one gostujuće iz Iloka nazvane„Stari podrum“, idealne kao poklon ali i osobni užitak.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn