BRDSKO BICIKLISTIČKI KLUB POŽEGA: Sve je spremno za 18. MTB utrku Požega – XCO Šicana 2020.

Datum objave: 09. 10. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U nedjelju 11.10.2020. održava se utrka u brdskom biciklizmu MTB Požega, koju već tradicionalno organizira Brdsko biciklistički klub „Požega“. Riječ je o njenom 18. izdanju, što ju čini najdugovječnijim brdsko biciklističkim događajem u Slavoniji. Utrka je ujedno i Otvoreno prvenstvo Slavonije u disciplini XCO (olimpijski cross country).

Riječ je o kružnoj utrci (krug dužine 3,1 km) sa startom i ciljem na lokalitetu Šicana u Ulici Jagodnjak, a sam krug ide po dijelu Požeške gore iznad Šicane. “Zbog toga ove godine utrka nosi naziv XCO ŠICANA 2020. Inače, u dogovoru s Gradom Požega, Turističkom zajednicoma Grada i Hrvatskim šumama, članovi BBK Požega uređuju staze, skokove, zavoje i druge tehničke elemente u tom dijelu šume, s ciljem da Šicana postane pravi brdsko biciklistički poligon i idealno mjesto za treninge i natjecanja,” pojasnio je predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina.

Natjecatelji na utrci bit će podijeljeni u 8 kategorija – 5 kategorija (kadeti, žene, veterani B i C te rekreativna kategorija sport) starta u 10:00 sati, dok ostale kategorije (elite, juniori, veterani A) svoju utrku počinju u 12:00 sati. Svaka kategorija vozi određeni broj krugova, od minimalno 3 (kadeti, žene, veterani C i sport) do maksimalno 6 (elite). “Nažalost, zbog restrikcija međunarodnih putovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, ove godine nećemo imati natjecatelje iz Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine, ali bez obzira na to očekujemo 50-ak natjecatelja te 30-ak osoba u pratnji iz Slavonije i drugih dijelova Hrvatske,” dodaje Mihael.

Sve informacije o utrci (pravila utrke, način prijave, detaljan prikaz staza) mogu se pronaći OVDJE.

“Pozivamo građane Požege da u nedjelju dođu na Šicanu, uživaju u jesenskom danu, prošetaju po šumi uz stazu te usput uživaju u majstorijama brdskih biciklista. Posjet događaju je besplatan. Također, ukoliko netko od požeških biciklističkih rekreativaca želi iskušati svoje sposobnosti i okušati se u borbi s iskusnim natjecateljima, ovo je odlična prilika za tako nešto. Vaše prijave su dobrodošle (moguća je prijava i na sam dan utrke, na Šicani od 8:00 do 9:30 sati). Za sve natjecatelje nakon utrke osiguran je ručak,” poručili su organizatori, BBK Požega.
Urtka se odvija uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.

TEKST: S. P./M.R.         FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn