BRDSKO BICIKLISTIČKI KLUB POŽEGA – Matej Skuzin ukupni pobjednik Kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu

Datum objave: 02. 9. 2018. | Kategorija: Sport

f2

POŽEGA – Matej Skuzin, član Brdsko biciklističkog kluba Požega, u subotu 1. rujna osvojio je prvo mjesto na utrci Kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu u istarskom gradiću Grožnjanu. Na iznimno teškoj i blatnjavoj stazi Skuzin je slavio ispred dvojice vozača Adrenalina MTB tima, Đanija Simčića i Anthonyja Bilića.

Ovom pobjedom Skuzin je, kolo prije završetka natjecanja, osigurao ukupnu pobjedu u ovogodišnjem poretku Kupa Hrvatske u disciplini XCO (olimpijski cross country). Riječ je o najvažnijoj disciplini brdsko biciklističkog sporta i jedinoj koja je, kao što i sam naziv kaže, uvrštena u program olimpijskih igara.

f1

XCO Kup Hrvatske ukupno ima 6 utrka, a na dosadašnjih pet Skuzin je ostvario tri pobjede i dva druga mjesta. To mu je donijelo 440 bodova, što je nedostižna prednost za drugoplasiranog Matiju Meštrića (BK Maraton Beciklin – 290 bodova) i trećeplasiranog Josipa Toljana (BBK Orlov krug – 178 bodova). Osvajanjem Kupa Skuzin je ostvario najveći uspjeh u dosadašnjoj sportskoj karijeri, a ujedno je to i potvrda da je riječ o trenutno najboljem brdskom biciklistu u Hrvatskoj.

ma

“BBK Požega već je pomalo naviknut na uspjehe na nacionalnoj razini – Krešimir Pavičić osvojio je XCO Kup Hrvatske 2017. u kategoriji veteran C (natjecatelji od 50 do 60 godina starosti); Matej Skuzin je 2017. zauzeo 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu; Goran Pavić je ovogodišnji ukupni pobjednik Kupa RH u cestovnom biciklizmu u kategoriji veteran B (40-50 godina). Ipak, Skuzinovo osvajanje Kupa predstavlja najveći sportski uspjeh u povijesti kluba,” naglasio je predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina. Prema njegovim riječima, navedeni sportski uspjesi ne bi bili mogući bez podrške Grada Požege i Požeškog športskog saveza,  a pozivaju i požeške gospodarstvenike te poduzetnike da  dodatno sponzorski podrže i pridruže se u ovoj lijepoj sportskoj priči.

TEKST: S. P.     FOTO: BBK Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn