BORIS ĆIRO GAŠPARAC – U pjesmi moraš biti iskren i dati ljudima dio svoje duše

Datum objave: 16. 8. 2014. | Kategorija: Scena

P1060298

POŽEGA – Popularni Boris „Ćiro“ Gašparac koji je već dugogodišnji gost na požeškom festivalu, dio svoje pjevačke duše prenijet će i ove godine požeškoj publici. Upravo taj dio, prenošenja poruke  kroz stih i zvuk ovom iskusnom umjetniku jako je važan i u novoj pjesmi.

“Pjesma se zove “Starim, starim, dušo moja“ što je i dio refrena na koji se naslanjaju stihovi  „u jeseni zlatnoj starim. Ako nekad u proljeće ja za tebe i sad marim “. Taj refren kaže kako uvijek u životu postoji poruka. Ako nema poruke u pjesmi, kao ni u filmu, kao i općenito u životu i umjetnosti onda ne možemo očekivati da pjesma u životu ostane. Pjesma ostaje uvijek u narodu kada narod osjeti da se stihovi tiču njih i da se u njima mogu identificirati,” rekao je Boris Ćiro Gašparac.

Snimanje najavnog spota za novu pjesmu na požeškim povijesnim lokacijama potaknulo je ovog popularnog Požežanina da se prisjeti i svojih srednjoškolskih dana u Zlatnoj dolini.
“U ovoj pjesmi ćemo se svi pronaći jer svi starimo. Ja  sam u ovoj gimnaziji ispred koje se nalazimo maturirao 1964. godine, a kada sam 1961. bio prvi razred, onda sam mislio “a kada ću ja biti maturant”. Sada je prošlo 50 godina od mature. Sve brzo prolazi u životu. Ostaju uspomene i sjećanja koje možemo prenijeti u pjesme koje traju vječno. Kad pjesmi udahneš dušu i dio sebe pokloniš ljudima koji te slušaju, to je najljepša stvar u ovom poslu,” naglasio je.
Boris „Ćiro“ Gašparac nastupit će na Festivalu tamburaške glazbe  „Zlatne žice Slavonije“ 6. rujna koji će biti  vrhunac sedmodnevnog „Aurea festa“.

TEKST: Tomislav Milanović    FOTO: T. Milanović

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn