BOKS – Damian Bošnjak prvak Hrvatske u boksu

Datum objave: 02. 6. 2024. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Sjajne vijesti s Pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u boksu za mlađe dobne skupine donijeli su kući boksači požeškog kluba Graciano.

Prvenstvo se održavalo u Vukovaru od 30. svibnja do 1. lipnja. Član požeškog Graciana, mlađi kadet do 37 kg, Damian Bošnjak u polufinalu se susreo sa Denisom Kanurićem iz zagrebačkog Gladijatora. U sve tri runde Damian je imao inicijativu i dobro pogađao. Odluka sudaca bila je jednoglasna 5:0 za požeškog predstavnika. U finalu ga je čekao Antonio Berce iz zagrebačkog kluba Rekord.

“Damian je napadao višljeg Antonia koji se vješto izmicao i uzvraćao. Prva runda pripala je protivniku. U drugoj rundi dogovaramo kombinaciju udaraca koja bi dovela Damiana bliže protivniku, prije izmjene udaraca. Pred kraj druge runde Damian pogađa desnim krošeom i sudac u ringu broji Antoniu.
U trećoj rundi morali smo ići na pobijedu. Damian je nametnuo snažan tempo.Odlukom sudaca 4:1 Damian Bošnjak je postao prvak Hrvatske.U klubu smo posebno sretni jer od naše poslijednje zlatne medalje prošlo deset godina.Ovo nam je do sada sedma zlatna medalja.” izjavio je trenere Željko Krpan dodajući kako su zlato do sada dva puta osvojili Bruno Knježević i Robert Krpan a Mihael Jugović i Valentin Vidović po jednu.

“Naš drugi predstavnik, kadet Luis Rokić, u kategoriji do 54 kg, ždrijebom je dospio u polufinale. Kako je ovo bio Luisov prvi meč, nije se najbolje snašao protiv Davida Jovanovskog iz Rijeke.Iskusniji Jovanovski je nametnu inicijativu i bez čistih pogodaka doveo do dva brojanja, što automatski prekida meč.Luisu ostaje brončana medalja kao utjeha.” zaključio je o nastupu u Vukovaru trener Krpan.

TEKST: S. P. /Ž.K.                  FOTO: BK Graciano

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn