BODY ART U ŠIBENIKU – U Požegu ovjenčani medaljama

Datum objave: 25. 9. 2017. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA/ ŠIBENIK –  Na  drugom za redom Rujanskom ratu, natjecanju u powerliftingu i bench press-u koje je protekle subote održano u Šibeniku sudjelovao je Powerlifting klub Body Art iz Požege.Powerlifting klub Body Art  imao je 5 natjecatelja, a kući  su se vratili  s 8 zlata, 1 srebrom i 1 broncom.

U powerlifting kategoriji (tri discipline: čučanj, bench press i mrtvo dizanje) ostvaril su sljedeće plasmane:Patricia Januš 1 mjesto kategorija do 57 kg žene Open i 1 mjesto apsolutna kategorija žene Open,Emilija Zailac 1 mjesto kat do 84 kg žene Open, Ivan Del Vechio 2 mjesto kat do 93 kg kadet i 1 mjesto apsolutna kadeti,Antonio Miletić 3 mjesto kat do 74 kg junior. U bench press kategoriji: Patricia Januš 1 mjesto kategorija do 57 kg žene Open i 1 mjesto apsolutna kategorija žene Open, Davor Januš 1 mjesto kat do 93 kg Masters II invalid i 1 mjesto apsolutna Masters II invalid.

“Patricia je dva puta rušila HR rekord u PL kategoriji na bench pressu, prvo je srušila rekord u drugoj seriji i postavila ga na 77 kg, a zatim ga je u trećoj seriji popravila na 79 kg! Nakon što je odradila cijelo natjecanj u powerliftingu i u kategoriji bench press ponovno je odlično dizala i u trećoj seriji postavlja novi HR rekord na 80,5 kg! Odlični liftovi za njenu težinsku kategoriju  do 57 kg. Nadam se da će nakon ovakvog dvostrukog uspjeha (isto je napravila i na prošlom natjecanju – 4 zlata, a sada je postavila i dva Hr. rekorda od kojih je jedan i popravljala) Patricija biti nagrađena na sljedećem izboru za sportašicu grada,” rekao je trener PLK Body Art Robert Međugorac.

nn

Dodaje kako su i drugi natjecatelji pokazali vrhunsku spremnost i kvalitetu.”Emilija Zailac prvi puta se natjecala u PL i odlično je odradila svoje liftove. Kući se zasluženo vratila sa svojim prvim zlatom.Ivan je bio vrlo dobar, liftovi su mu bili nešto manji nego na prošlom natjecanju, zbog 6 kg manje tjelesne težine. Bio je bolestan neposredno pred natjecanje, ali i dalje je bio u borbi za prvo mjesto. Na kraju je osvojio 2 mjesto u kategoriji, ali i 1 u apsolutnoj kategoriji kadeti jer je imao bolji omjer podignute težine i tjelesne težine što daje više bodova bitnih za apsolutnu kategoriju.Antonio je naišao na jaku (doslovno) konkurenciju i više od 3 mjesta nije išlo.Davor je popravio svoj osobni rekord i vratio se kući s pobjedom,” rekao je Međugorac.Bio je to naporan ali i uspješan vikend za Požežane u Draženovom gradu.

Vrijednoj ekipi sljedi odmor, a zatim pripreme za 12 mjesec i državno u Virovitici. Tamo će, kako najavljuju, biti još brojniji jer je još nekoliko natjecatelja najavilo borbu za medalje.

TEKST: S. P. /R.M           FOTO: Powerlifting klub Body Art

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn