BODY ART POŽEGA – Powerlifting klub Body Art ostvario izvrstan rezultat u Šibeniku

Datum objave: 26. 9. 2016. | Kategorija: Sport

img_20160924_135946

POŽEGA/ŠIBENIKA  – Na natjecanju  u powerliftingu i bench pressu pod nazivom “Rujanski rat” koje je protekle subote održano u Šibenku, požeški Powerlifting klub Body Art ostvario je vrhunski rezultat.

Powerlifting klub Body Art je sudjelovao s  dvije natjecateljice i 3 natjecatelja, a Požežani su osvojili pet zlata u težinskim kategorijama, te dva zlata, dva srebra i jednu broncu u asposlutnim kategorijama. Boje Body Arta, ali i Požege, branili su Patricija Januš (prva u kategoriji do 63 kg žene i druga u apsolutnoj žene, Brigita Bakić ( prva u kategoriji do 63 kg juniori i najbolja juniorka, prva u apsolutnoj,Ivan Del Vechio (prvi u kategoriji do 93 kg kadeti i najbolji kadet, prvi u apsolutnoj), Karlo Čuljak ( prvi u kategoriji do 74 kg kadeti i drugi u apsolutnoj kadeti) i debitant Davor Januš, inače ostac šampionke Patricije, koji se natjecao u bench pressu (prvi u kategoriji do 93 kg masters i treći u apsolutnoj masters).

“Natjecanje je bilo odlično organizirano i ovim putem želim pohvaliti organizatore PLK Šibenik na čelu s goranom Šimiće i Hrvatski Pl Savez, jer natjecanje išlo brzo, bez nepotrebnih zastoja i s jasnom satnicom koje se pridržavalo. Sudci su odradili dobra posao i vidjeli smo sjajna dizanja. Naš savez je član najjače powerlifting organizacije na svijetu IPF i pravila su jasna. Drago mi je što su kriteriji suđenja bili ujednačeni, i sam sam sudio dio natjecanja,” rekao je trener Robert Međugorac, dodajući kako je iznimno zadovoljan rezultatima i rad požeških natjecatelja.

img_20160924_121000

“Kod naših su svi popravili svoje liftove, Patriciji nisu priznali mrtvo od 130 kg, tako da joj pišemo “samo” 125 kg, ali to će ona već dići u prosincu na državnom. Brigita je popravila i čučanj (80 kg) i mrtvo dizanje (130 kg), samo u bench-pressu nije ponovila prije dignutih 70 kg ( što je vrhunski rezultat), ali to pripisujemo umoru. Ona tu kilažu sigurno “ima”!Ivan je sve bolji i znalci našeg sporta pohvalili su njegove liftove i tehniku, tako da sa, kao trenere iznimno zadovoljan. Njegovo dizanje 225 kg u dead liftu (mrtvo dizanje) je bio praznik za navijačke oči. Borbeno do kraja. Karlo napreduje iz mjeseca u mjesec i ovo mu je drugo natjecanje gdje je napredak očigledan. Čučanj od 130 kg, bench od 90 kg i mrtvo od 180 kg odlične su brojke za ovog mladog natjecatelja i poticaj da se za državno u Zadru odlično spremi. Davor je prvi puta bio na natjecanju, bilo je malo i treme tako da od njega očekujemo puno bolje liftove na državnom za tri mjeseca. Čestitke svima,” rekao nam je trenere Međugorac. Za natjecatelje slijedi kratki odmor, a potom pripreme za najvažnije natjecanje ove godine, državno u Zadru u prosincu. Body Art, mjesto za pravi trening!

TEKST: S. P./Body Art       FOTO: Body Art

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn