BLIŽI SE 47. MEĐUNARODNI FESTIVAL TAMBURAŠA – Poznati sudionici Zlatnog glasa Zlatne doline 2022

Datum objave: 18. 4. 2022. | Kategorija: Scena

KAPTOL – Nakon što je krajem ožujka zaključen natječaj odabrane su 23 pjesme koje će biti izvedene na 47. Festivalu tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline 2022. Festival će se održati 6. svibnja u dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu.

Na festivalu nastupaju tamburaški sastavi, solisti i pjevačke skupine, koje će pratiti festivalski orkestar sastavljen od profesora Odjela tambure požeške Glazbene škole, a pojačat će ih još instrumentalisti na harmonici i udaraljkama.
Kao i prethodnih godina uz izvođače iz Hrvatske sudjeluju i oni izvan zemlje, a ove godine to su solisti Ivica Orlić uz pratnju TS Bečki džumbus i Sanja Jeličić iz Beča, sastav Prijatelji tambure iz Bihaća(BiH), sastav Romansa iz Novog Sada i solista Stipan Milodanović uz pratnju Bačkih tamburaša iz Subotice(Srbija).Nastupit će i dosta Slavonaca i to Stjepan Japarić i Dragan Kapčević iz požeškog kraja, kao i tamburaši Zlatna dolina i Paori, Čardaš iz Nove Gradiške, Ambar iz Novske, pjevač Željko Witovsky iz Osijeka, tamburaši Rođaci iz kapelačkog kraja,  zatim Žeteoci iz Osijeka, pjevačke skupine Baće iz Tenje i Sinđir iz vinkovačko-županjskog kraja te kao gosti večeri popularni osječki Fijaker. Andrija Kos dolazi iz Zagorja, a i ove godine dobro su zastupljeni podravski izvođači. To su iskusni Dragan Vlajnić uz Suhopoljske tamburaše, Alojz Lach i Franjo Barić, te mlade solistice Katarina Mihaljević i Tena Grlica.

Kao autori i ove su godine tu su priznata imena – Mirko Šenkovski Geronimo, Đurđa Habel, Krunoslav Dražić, Dragutin Pecek, Stjepan Rudinski Ruda, Ivica Plivelić Iva, Alen Mozer, Štefanija Soldan, Branimir Mikić, Berislav Majstor, Jadranka Smiljanec, Ivica Bumba, Ivica Orlić, Željko Bošković, Stjepan Knežević, Josip Valentić, Krunoslav Mihaljević, Goran Rusan i drugi.
Dogovoreno je da festival izravno prenose Cro TV iz Frankfurta, TV Zapad iz Zaprešića, TV Posavina iz Brčkog, dok će naknadno snimku emitirati još petnaestak televizija iz naše i susjednih zemalja.

TEKST: S. P./ J. T.             FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn