BK GRACIANO POŽEGA – Ilija „TYSON“ Marijanović u Rijeci opravdao svoj nadimak

Datum objave: 15. 4. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U Rijeci je 14. travnja održano 6. kolo 1 HBL. Za požeški klub „Graciano“ nastupili su: mlađi senior Ilija Marijanović u kategoriji do 69 kg protiv Nike Šarića iz Zadra i senior Lovro Šojat u teškoj kategoriji. Ilija je već u prvoj rundi svojom izvedbom potvrdio da njegov nadimak „Tyson“ nije slučajan. Protivnik je pretrpio udarac koji nitko nije vidio i pad koji su svi vidjeli, kaže trener Krpan.

“Nadimak je Ilija dobio i prije nego je počeo s boksom a u vrijeme kada Tyson više i nije boksao. Mnogi uspješni boksači u čitavoj karijeri nisu uspjeli ovako završiti protivnika. Dogodilo se to već u prvoj rundi. Udarac koji nitko nije vidio i pad koji su svi vidjeli. Samo ako je udarac iznimno precizan i eksplozivan čitava njegova silina završava na glavi protivnika tako da nema vanjskih znakova da se udarac dogodio. Ni sam protivnik ne registrira što se dogodilo a pada nešto kasnije kada pokuša hodati, tada glava pada prva. Boksač koji posjeduje takav udarac u svakom trenutku može poraziti tehnički bolje, jačeg ili iskusnijeg boksača, ” pojasnio je trenere Željko Krpan.

Drugi požeški predstavnik Lovro u svom prvom seniorskom meču na bodove poražen je od iskusnog Zvonimira Rebolja iz Osijeka. Ovaj mu je meč ujedno dobra priprema za predstojeće pojedinačno prvenstvo.

TEKST: S.P.     FOTO: Ž.K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn