BIG BAND POŽEGA – Glazbena atrakcija dvije večeri pred svojim Požežanima

Datum objave: 15. 1. 2016. | Kategorija: Scena

N91

POŽEGA –  Iako je prvotno najavljeno kako će koncert Big Banda Požega  u Gradskom kazalištu Požega biti samo 29. prosinca, već na početku se znalo kako je to jednostavno nemoguća misija. Stoga, sretna vijest za sve obožavatelje – koncerti su 29. i 30. siječnja, a prodaja ulaznica kreće 18. i 19. siječnja na blagajni Gradskog kazališta Požega, u vremenu od 10,00 do 13,00 sati. Požurite po svoju ulaznicu.

Big Band Požega po godinama je veseli četverogodišnjak jer upravo je četiri godine prošlo od osnivanja ove  požeške glazbene aktrakcije koja plijeni pozornost diljem Hrvatske, a i šire. A upravo dječji iskreno i zaigrano vrsni glazbenici šire entuzijazam i ljubav prema glazbi i ljudima To im je osnovna pokretačka snaga, ističe voditelj Big Banda Požega Zvjezdan Marjanović. “Tu ushićenost prepoznaju svi koji su bili na koncertima BBP, koji se redovito vraćaju na nove koncerte, koji postaju dio jedne vrlo neobične priče, priče koja se ne uklapa u vrijeme kojemu su brzina življenja, trash ( glazba ),jeftina zabava i puko preživljavanje osnovna obilježja… Sve to BBP ne želi biti i čak naprotiv,suprotstavlja se takvim životnim mjerilima. Požežani su to znali prepoznati u prošle četiri godine, bili nam podrška, razlog zbog kojeg treba raditi korisno za zajednicu i svoj grad predstavljati kao grad kulture,jer on to zaista i jest,” kaže Marjanović.

A takvo poštovanje i ljubav kakvu Zvjezdan i njegovi glazbenici pružaju svom gradu – grad uzvraća. Gradsko kazalište Požega pretijesno je, kao kutija šibica, kada su oni na sceni. Stoga, evo rješenja – Big Band Požega organizira dva koncerta kako bi  ljudi mogli doći do svojih ulaznica i sudjelovati u još jednoj glazbenoj čaroliji. “Ne želimo da oni građani koji nisu mogli doći do ulaznica ostanu razočarni. Stoga smo odlučili organizirati dva koncerta jer ulaznice su se do sad znale rasprodati u desetak minuta od puštanja u prodaju,” dodaje Zvijezdan.

P1180234

Podsjetimo, Big Band Požega sastavljen je od članova Gradske glazbe Trenkovi panduri, profesora i učenika Glazbene škole Požega i par freelancera. Prvi koncert je bio u veljači 2012. u Gradskom kazalištu Požega,a potom slijede koncerti u Koprivnici,Labinu,Novom Vinodolskom,Starcima, Požegi, Osijeku,nastup u emisiji Dobro jutro Hrvatska, a u veljači 2013. godine orkestar nastupa na glavnim trgovima u Osijeku, Splitu, Rijeci i Zagrebu.

U svibnju 2013. godine orkestar je imao koncert u maloj dvorani KD “Vatroslav Lisinski” gdje su snimljene tri emisije “Majstori svirači” , potom slijedi niz nastupa u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a 2014. godine orkestar je nastupao na “OFF” Jazz & Blues festivalu u Šibeniku,na rođendanskom koncertu u Požegi,u Vitezu (BiH) , Slavonskom Brodu i Rapcu. U svom kratkom vijeku orkestar surađuje sa brojnim umjetnicima,a neki od njih su: Alan Bjelinski, Zdravko Šljivac, Ante Gelo, Marko Tolja, Massimo Savić, Lela Kaplowitz, Dina Rizvić, Zvjezdan Ružić, Joe Kaplowitz,Antonio Geček, Borna Šercar, Vojkan Jocić, Davor Dedić, Zvonimir Bajević, Marko Matošević, Boris Popov, Marija Šestić, Branimir Gazdik,Oliver Ereš, Marija Husar, Ivana Husar, Tvrtko Stipić, Andreas Marinello,Grgur Savić i drugi.

Novu 2016. godinu započinju u svom gradu, a ne treba ni trenutka sumnjati kako će i ona za BBP biti plodonosna, puna glazbe i novih izazova. Vidimo se na koncertu

TEKST: Sanja Pok     FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn