BICIKLIZAM – 6. Lipički Breveto održat će se 6. lipnja

Datum objave: 03. 6. 2020. | Kategorija: Sport

LIPIK – Šesti lipički Breveto održati će se ove subote, 6. lipnja sa startom u 8:00 sati ispred Državne ergele Lipik. Staza je duga 221 km s oko 2100 visinaca i velikim dijelom prolazi Parkom prirode Papuk, a vozi se slabo prometnim i iznimno kvalitetnim prometnicama.

Starta se od Državne ergele Lipik, a nastavlja vožnjom kroz Ulicu Marije Terezije, jednu od najreprezentativnijih lipičkih ulica. Preko Pakraca, Požege, Pleternice i Ruševa biciklisti će doći do 92 km udaljenog Čaglina u kojemu se nakon pružnog prijelaza s desne strane nalazi 1. KT (kontrolna točka) u Caffe baru Zadrugar. Iz Čaglina preko Bekteža i Kutjeva vožnja se nastavlja kroz Park prirode Papuk. Ondje je i jedan od najljepših dijelova Breveta s najozbiljnijim usponom na čijem se vrhu nalazi vidikovac smješten na 622 m/nv s kojeg pogled seže sve do Mađarske. Potom slijedi spust u Orahovicu i 15 km vožnje podravskom magistralom do Mikleuša gdje se skreće lijevo i dolazi do 162 kilometra udaljenog Voćina i 2. KT u Caffe baru Centar koji se nalazi s lijeve strane. Odande se trasa nastavlja Parkom prirode Papuk preko vrha Djedovica smještenog na 531 m/nv do Kamenske i Pakraca te završava u Restoranu Ergela gdje sve sudionike očekuje ručak koji je uključen u cijenu startnine.
Breveto je vremenski ograničen na 13:30h pa će se sudionike na cilju čekati do 21:30h.

Organizatori napominju kako je uz tehnički ispravan bicikl obavezna kaciga, reflektirajući prsluk te prednje i stražnje svijetlo u slučaju vožnje po mraku ili u uvjetima slabe vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma ili rezervna zračnica.

Startnina iznosi 100 kn, a prijaviti se može do četvrtka, 4. lipnja do 23:59 sati putem linka

Po uspješno završenom brevetu možete naručiti komemorativnu medalju po cijeni od 70 kn

Na startu, prilikom registracije svaki sudionik dobit će plan puta kartu i breveto karton, a treba potpisati i Izjavu Izjavu

IZVOR:randonneurs.bksvn.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn