BBK POŽEGA: 19. požeška MTB utrka – XC ŠICANA 202ONE

Datum objave: 05. 11. 2021. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba “Požega” , u nedjelju 7.11.2021. održava se utrka u brdskom biciklizmu XC ŠICANA 202ONE. Riječ je o 19. uzastopnom izdanju požeške MTB utrke, što ju čini najdugovječnijim brdsko biciklističkim događajem u Slavoniji. Utrka se vozi u okviru GIANT Slavonske brdsko biciklističke lige (SBBL), kao deveto i ujedno posljednje kolo ovogodišnjeg izdanja lige.

Ovogodišnja utrka vozit će se po kružnoj XC (cross country) ruti – dužina jednog kruga je 10 km s 304 metra uspona po krugu. Start, cilj i okupljanje sudionika je na lokalitetu Šicana uz Ulicu Jagodnjak. Ruta utrke je sljedeća: Šicana – Seoci – Crkveni Vrhovci – Gradski Vrhovci –vrh Sv. Jelena na Požeškoj gori – spust prema start/cilju na Šicani.

Natjecatelji na utrci biti će podijeljeni u 10 kategorija – kategorija U13 dječaci i djevojčice vozit će jedan krug, dva kruga vozit će kategorije sport (rekreativna kategorija) žene, kadeti, veterani B i C, a tri kruga vozit će elite, juniori i veterani A. Start utrke je u 11:00 sati, a prijave će biti omogućene na dan utrke u vremenu od 8.30 do 10:30 sati.

Sve informacije o utrci (pravila utrke, način prijave, detaljan prikaz staze) mogu se pronaći OVDJE.

Organizatori pozivaju zainteresirane da u nedjelju dođu na Šicanu, uživaju u jesenskom danu (prognoza za nedjelju je dobra), prošetaju po šumi uz stazu te usput uživaju u majstorijama brdskih biciklista. Posjet događaju je besplatan. Također, ukoliko netko od požeških biciklističkih rekreativaca želi iskušati svoje sposobnosti i okušati se u borbi s iskusnim natjecateljima, ovo je odlična prilika – poručili su.

TEKST: S. P.            FOTO: S. P.(arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn