BBK POŽEGA – 18. MBT utrka u Požegi XCO ŠICANA 2020.

Datum objave: 11. 10. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Požega je domaćin 18. po redu brdsko-biciklističke utrke “MTB utrka Požega” koju je organizirao Brdsko biciklistički klub Požega. Utrka je Otvoreno prvenstvo Slavonije u disciplini XCO (olimpijski cross country), a start je ove godine na lokaciji Šicana , uz sudjelovanje 40-tak brdskih biciklista iz raznih dijelova Hrvatske. Utrku je otvorio saborski zastupnik i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Riječ je o kružnoj utrci (krug dužine 3,1 km) sa startom i ciljem na Šicani na kojoj su članovi BBK Požega uredili staze i druge tehničke elemente, a sam krug ide po dijelu Požeške gore iznad Šicane. “Ove godine utrka nosi naziv XCO ŠICANA 2020. Namjera nam je da Šicana postane pravi brdsko-biciklistički poligon jer ima sve potencijale za treninge i natjecanja,” pojasnio je predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Požege Darko Puljašić označio je start te poželio sudionicima utrke sigurnu vožnju, dobre skokove i rezultate.

Natjecatelji su podijeljeni u 8 kategorija – kadeti, žene, veterani A,B i C elite, juniori te rekreativna kategorija. Svaka kategorija vozi određeni broj krugova, od minimalno 3 (kadeti, žene, veterani C i sport) do maksimalno 6 (elite).

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn