AUREA FEST – “Šokadijo moja ravna” najljepši tekst Zlatnih žica Slavonije 2019.

Datum objave: 24. 8. 2020. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Najljepšim tekstom proglašen je tekst pjesme “Šokadijo moja ravna” autora Branimira Jovanovca, a koju su izveli Šima Jovanovac i Darko Ergotić na festivalu Zlatne žice Slavonije 2019. godine. 

I na ovogodišnjem festivalu Aurea Fest Zlatne žice Slavonije, koji se održava u sklopu Aurea Festa Požega, HRT Radio Osijek dodjeljuje nagradu za najljepši tekst pjesme izvedene na festivalu godinu dana ranije, inspiriran Slavonijom.  Najljepšim tekstom proglašen je tekst pjesme “Šokadijo moja ravna” autora Branimira Jovanovca, a koju su izveli Šima Jovanovac i Darko Ergotić na festivalu Zlatne žice Slavonije 2019. godine.

Nagrada će mu biti uručena tijekom festivalske večeri, 29. kolovoza. Radio Osijek nagradu za najljepši tekst dodjeljuje od 1993. godine i ovo je 27. nagrađena pjesma. Od 2009. godine nagrada je tambura – bisernica. Ove godine, kao i prošle, bisernicu je izradio Franjo Juzbašić iz Županje. U Povjerenstvu za izbor najljepšeg teksta bili su Marina Ban, Zvonimir Mandić, Dragutin Lenart, Danijela Šandor, Stela Sep i Davor Lončarić.

TEKST: Aurea Fest            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn