AUREA FEST POŽEGA 2016 – Zlatne žice Slavonije kao vrhunac sedmodnevnog festivala

Datum objave: 03. 9. 2016. | Kategorija: Scena

DSC03969

POŽEGA – Posljednja večer požeškog festivala Zlatne žice Slavonije iznjedrila je 16 novih tamburaških skladbi, a prisjetili smo se i ranijih tamburaških uspješnica s prijašnjih festivala.

Zlatne žice Slavonije već tradicionalno vrhunac su sedmodnevnog festivalskog slavlja u Požegi. Na glavnoj festivalskoj pozornici 16 izvođača tamburaške glazbe izvelo je nove tamburaške pjesme, a ove godine nastupili su Miroslav Škoro, Krunoslav Kićo Slabinac, Slavonske lole, Cecilija, Stjepan Jeršek Štef, Đani Stipaničev, Slavonski dukati, Garavuše, Dike, Salaš, Ansambl Hajo, Sanja Hajduković, Zlatna dolina, Stjepan Japarić i Sokak bez imena  te Boris Ćiro Gašparac.

DSC03965

Popularni Miroslav Škoro koji je u sklopu ovogodišnjeg Aurea festa 1. rujna održao i cjelovečernji koncert dobio je zahvalnicu za 25 godina sudjelovanja na požeškom festivalu, a Radio Slavonija, već po tradiciji nagradio je najslavonskiju pjesmu s prošlogodišnjeg festivala, a nagradu je primio Goran Ivanović Lac za tekst pjesme “Eh da su mi krila majko”. Prigodnim riječima festival je zatvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović uz poziv skladateljima i izvođačima da i nagodinu dođu na festival festivala.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn