AUREA FEST POPULARNE GLAZBE – Vrhunska glazbena priča kakvu Požega odavno zaslužuje!

Datum objave: 31. 8. 2018. | Kategorija: Scena

nas

POŽEGA – Na glavnoj festivalskoj pozornici na Trgu sv. Trojstva održan je Aurea fest popularne glazbe. Bila je to večer koja je vrhunskom kvalitetom u svim segmentima pokazala kako su nova festivalska koncepcija i mlada festivalska ekipa, predvođena energičnim i stručnim umjetničkim direktorom Damjanom Pirovićem( uz iskusnog “glazbenog lisca” Zvjezdana Marjanovića), upravo ono što Aurea fest i Požega zaslužuju.

Požežanima i njihovim gostima predstavilo se 19 izvođača s pjesmama od kojih su neke već izrasle u hitove, a neke će tek  zavladati radijskim eterom ove jeseni. Na sceni koja je požeški središnji trg pretvorila u urbanu glazbenu bajku, uz legendarne glazbenike  poput Nene Belana, Vanne ili Gazda, nastupile su i brojne novije zvijezde kao što su Mia Dimšić, Marko Tolja, Vigor, Fluentes, Igor Delač, Marko Kutlić, Domenica i Kedžo, Emina Arapović, Kim Verson i Bojan Jambrošić te vrlo perspektivni Beta Sudar, Jure Brkljača, Luka Basi, domaća Posegana te Dominik Blaževac, TAB i Bosutski bećari. Dašak svježine donio je mladi voditeljski par obdaren šarmom i duhom – Frano Ridjan i Martina Validžić.

m1 m2

Konačno nismo slušali samo lake note koje podilaze (ne)ukusu – pomno odabrane skladbe i izvođači pokazali su kako večer popularne glazbe u sklopu Aurea Festa itekako ima potencijala. Rano je još za ocjene, kaže umjetnički direktor Damjan Pirović, ali zadovoljstvo ne krije.

nn1

“Imam osjećaj kako bih možda trebao prespavati ovo sve pa potom govoriti, ali zadovoljstvo je veliko. Mislim da je ovaj festival opravdao svoje postojanje – prekrasni izvođači, odlična tehnika, sve je bilo na nivou i uvjeren sam kako će Aurea fest popularne glazbe iz godine u godinu samo rasti. Jer pravi festival popularne glazbe treba biti s kvalitetnim imenima i konačno, s kvalitetnom glazbom. Jednako sam uzbuđen i zbog Aurea urban festa koji se održava prvi puta, na bivšem Atletskom stadionu gdje nastupaju Brain Holidays, Justin’s Johnson i splitski TBF. Nadamo se da će se i ta tradicija koja počinje večeras nastaviti i narednih godina,” rekao nam je Damjan.

nn

A publika je uživala i u malom rođendanskom slavlju – kako glazbena diva Vanna slavi rođendan 1. rujna, Marko Tolja joj je nekoliko sati uoči slavlja ispred organizatora uručio rođendansku tortu. Ukratko – dobra glazba, dobra zabava – dobre vibracije!

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn