AUREA FEST POPULARNE GLAZBE – Festivalsko šarenilo za sve ukuse i glazbene i gurmanske

Datum objave: 03. 9. 2016. | Kategorija: Scena

n

POŽEGA- Na glavnoj festivalskoj pozornici šesti dan Aurea Festa održan je festival popularne glazbe, a uz lake note, raspoložene Požežane i njihove goste u velikom je broju privukao i gastro – program Gradskog muzeja Požega te šarolika zbivanja u pješačkoj zoni.

Festivalska publika imala je priliku čuti nove skladbe  te hitove s prethodnih festivala koje su izveli grupa Vigor, Gazde, Begini, Antonija Šola, Blanka Smoljić i Mejaši, Kristijan Rahimovski, Emina Arapović, Posegana, Geronimo, Dario Barišić, Marko Tomasović, Roko Band, The Ljubičanstveni, Crno na bijelo, Meri Andraković te Ljubavnici. Kako festival nije natjecateljskog karaktera  o kvaliteti novih skladbi odlučit će vrijeme i naklonost slušatelja.

nnn

Uz glazbeni program na glavnoj pozornici živo je bilo i u pješačkoj zoni gdje su velike i male zabavljali magičnim ludorijama i interaktivnim radionicama pelivani Mak tetara. Jednako tako valjalo se naći i  ispred Gradskog muzeja gdje su u otvorenoj kuhinji Muzeja u loncu kuhani zdravi i mirisni etno zalogaji ravno sa “bakinog šporeta”– cernički ćupteti, iločka čvarkara, gunjanski gojtani i račinovačka svinjokoljska peka. Večeras je završna večer Aurea festa – Zlatne žice Slavonije.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn