AUREA FEST MOŽE POČETI – Festivalsko vino je u bocama, slijede dobre vibracije uz glazbu, vino i „Funky food“

Datum objave: 21. 8. 2018. | Kategorija: Scena

nas

POŽEGA – Punjenjem festivalskog vina u podrumu Kutjeva d.d. tradicionalno je počeo program ovogodišnjeg Aurea festa koji će se, od 30.kolovoza do 2.rujna, odvijati na čak devet lokacija u gradu. Festivalsku oznaku na etiketi će nositi 1000 butelja Graševine i 300 crnog Pinota, koji će se ove godine, po prvi puta sljubiti s „Funky food-om“, tradicionalnim domaćim specijalitetima pripremljenim i prezentiranim na novi, moderni način.

Prigodnim riječima nazočne je pozdravio Josip Vitez, direktor vinogradarske proizvodnje Kutjeva d.d., podsjetivši na dugogodišnju uspješnu suradnju tvrtke i festivala. “Aurea fest, ali i svi njegovi oblici kroz povijest i Kutjevo jako su dugo zajedno jer, tradicija, kultura i pozitivne vrijednosti koje Festival njeguje, u našim su vinima, stoga, jedno bez drugoga ne ide.Ove godine, festival će obogatiti 1000 boca Graševine, sjajne berbe 2017., i 300 boca crnog Pinota. Bit će to dobra okrijepa, prava kapljica i suvenir, neposredno pred novu berbu i novu vinogradarsku godinu.“, zaključio je Vitez.

NN1

Zadovoljstvo uspješnom dugogodišnjom suradnjom s Kutjevom d.d., ali i ovogodišnjim programom istaknuo je i direktor festivala, Ivan Bunjevac, naglasivši kako će „ uz niz vrlo kvalitetnih sadržaja među kojima će svatko pronaći nešto za sebe, sjajno ići dobro kutjevačko vino, ali i bogata prateća gastro ponuda.“ Požežane i Požežanke, kao i sve one željne dobrih vibracija, na Aurea fest je, s dobrodošlicom pozvao i prvi čovjek Grada, gradonačelnik Darko Puljašić. „ Slavonija, prpošna, gizdava, bogata čeka jesen i sve ono za što je vrijedan Slavonac radio cijelu godinu.Upravo tada pozivamo vas da zajedno s nama uživate u svim blagodatima ove zemlje. Ne zadovoljavamo se osrednjošću, pa uvijek uzimamo ono najbolje – u vinu, hrani, ljudima, jer ovdje je sve takvo – najbolje i najljepše. Vjerujem da će takav, najbolji, biti i ovogodišnji festival, jer organizaciju sam prepustio najboljima, ljudima koji znaju svoj posao,  i vjerujem da nema onoga tko u programu neće naći nešto za sebe. Osim toga, prilika je to da predstavimo i sačuvamo tradiciju, time se ponosimo, to nas obilježava, to smo mi, srce slavonsko, požeško. Dođite, na dobre vibracije, na najbolja vina na svijetu, na Aurea fest!“, pozvao je gradonačelnik Puljašić, uvjeren kako će Požežani biti pravi domaćini.

pulj

Aurea fest, ali prije svega, kutjevačka vina, razlog su dolaska Renea Bakalovića, poznatog gastro-novinara i gurmana, čiji je najnoviji projekt vezan uz promociju Graševine. “ Riječ je o našoj najznačajnijoj vinskoj sorti, ne samo po količini, nego i kvaliteti, s čim su se složili i najveći enološki autoriteti utvrdivši kako nigdje na svijetu Graševina nije toliko raznolika kao u Hrvatskoj. Zbog toga joj treba vratiti ugled i predstaviti je na pravi način. Light motiv je to televizijske emisije koju radim u suradnji s Kutjevom d.d. i koja će početi upravo tamo gdje je Graševina u srcu- u i iz Kutjeva, jer to je najlogičnije. Osim toga, tu  je i slavonska kuhinja, zbog koje Hrvatska itekako može i zaslužuje biti vrhunska eno gastro destinacija i zbog koje i ovaj kraj itekako što ima ponuditi turistima.“, istaknuo je Rene Bakalović.

bakal

Po etiketiranju festivalskih butelja uslijedila je kratka pres konferencija na kojoj su organizatori-umjetnički direktor festivala, Damjan Pirović i direktorica marketinga, Silvija Podoljak, novinare, do detalja, upoznali s ovogodišnjim programom.  Uz niz iznimno zvučnih glazbenih imena i  žanrovski raznoliku ponudu koja spaja tradicionalno i suvremeno, jazz, pop, elektro i urbanu glazbu s tamburicom i „Zlatnim žicama“, četiri burna festivalska dana, na devet će lokacija u gradu, ponuditi i niz raznolikih pratećih sadržaja u kojima će moći uživati i mladi i stari. Art park u parku pod gradom, dječji festival, ulični festival, a onda i nešto potpuno novo-Funky food, croatian street food specialties.

tis

„Dugo smo razmišljali kako u priču , na najbolji način, uvesti hranu i spojiti je s vinom. Vjerujem da smo ove godine u tome uspjeli, što će pokazati Funky food, nova dimenzija hrane, sadržaj koji sve posjetitelje Aurea festa očekuje na četiri gradske lokacije-na Trgu Svetog trojstva, Trgu svete Terezije, Lermanovoj ulici i atletskom stadionu. Mjesta su to na kojima ćemo služiti tradicionalna slavonska jela na sasvim novi, funky način, u štosnoj eko ambalaži, u street food verziji, pa svakako navratite.“, upoznala je s novim sadržajem Aurea festa, direktorica TZ i maretinga festivala, Silvija Podoljak.

Novo, urbano, moderno, tako bi trebalo izgledati ovogodišnje izdanje najveće i najznačajnije gradske manifestacije, jer sredina kakva je Požega, to zaslužuje. Uz dašak tradicije, na temeljima festivala kojim se Požega ponosi već pola stoljeća. „Zbog toga, ali i činjenice kako smo ove godine pripremili iznimno kvalitetan glazbeni program, zbog velikog broja ljudi, volontera, kreativaca, umjetnika bez kojih priče ne bi ni bilo, dajte nam priliku da ove godine pokušamo nešto drugačije“, zaključio je umjetnički direktor festivala, Damjan Pirović, pozivajući Požežane i goste na AUREA FEST.


TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn