AUREA FEST JAZZA – Istinski urbani, šminkerski dio festivalske priče

Datum objave: 31. 8. 2017. | Kategorija: Scena

N

POŽEGA – U vrijeme dominacije glazbenih žanrova sumnjive kvalitete, učiniti, na kratko, jazz mainstreamom, ravno je avangardi. Uspjelo je to požeškom Big Bendu, na čelu sa Zvjezdanom Marjanovićem, „glavnim krivcima“ za uspješnu, četvrtu večer Aurea festa.

Retro je, poput istinskih glazbenih vrijednosti, ponovno in. Dokazali su to četvrte večeri Aurea festa, treću godinu za redom, članovi požeškog Big benda  sa svojim gostima, približavajući, na kratko, grad, istinski urbanim europskim metropolama, pretvarajući Aurea jazz fest u posebno šminkerski sadržaj manifestacije.

NNN

Jer, iako je riječ o kako kažu kritičari, „glazbi za profinjenu manjinu“, ljubimcima publike, gradskom Big bendu, uspjelo je ono što bi uspjelo malo kome- u vrijeme dominacije glazbenih žanrova sumnjive kvalitete, učiniti na kratko, jazz gotovo mainstreamom, podsjećajući nas, istovremeno, na neka davna prohujala vremena u kojima se glazba pisala s velikim početnim slovom. Dodajte tome vrhunsku svirku, sjajne aranžmane, iznimno raspoložene gostujuće soliste , kao i zarazno zabavne vrsne vokaliste AKVARELA, osječke a capella-beatbox atrakcije, i eto iznimne četvrte večeri Aurea festa!

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn