AUREA FEST JAZZ – Zdenka Kovačiček i Big Band Požega oduševili festivalsku publiku

Datum objave: 31. 8. 2016. | Kategorija: Scena

n

POŽEGA – Festivalska večer u znaku jazz-a na središnjem požeškom trgu okupila je brojne ljubitelje tog glazbenog izričaja potvrđujući još jednom kako Big Band Požega doista nema premca u stvaranju dobrog rasploženja i vrhunske zabave. Kulminacija savršene večeri bio je nastup nenadmašne Zdenke Kovačiček i Greenhouse Blues Banda.

“Ma ovo je prava stvar, ovo smo čekali, moraju to ponoviti i nagodinu” samo su dio oduševljenih komentara kojim su Požežani popratili glazbenu čaroliju za koju se pobrinuo Zvjezdan Marjanović i njegova zvjezdana ekipa. Od uvodnog programa koji su izveli ljubimci požeške publike Bigbandovci do iznimne i svestrane umjetnice Zdenke Kovačiček s dobro raspoloženim Greenhouse Blues Bandom – sve je bilo samo na užitak.

nn

Aurea fest Požega bez jazz-a postala je već nezamisliva, a što je za svaku pohvalu, naglasila je to i velika umjetnica.”Danas se sve pretvorilo u neki konzumerizam, a jazz nikome nije donio novac iako ga ja cijeli svoj život smatram svojom velikom strasti. Jazz je je vrhunska glazbena kategorija  i pokušavala sam ga predstaviti publici i na zabavan način jer svaka glazba je, na kraju krajeva – zabava, ali moramo priznati da jazz spada u  kategoriju klasike i to je dobro. Pokušavamo na razne načine proširiti i taj pojam jazz-a i vrlo je pohvalno što Požega ima ovakav Aurea fest jazz-a ali i što ima takav vrhunski Big Band sa solistima, to je fantastično! To treba još više promovirati i nametnuti širokoj publici,” rekla je Zdenka Kovačiček.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn