AUREA FEST ART PARK – Razigrana i umjetnička duša požeškog festivala

Datum objave: 31. 8. 2019. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Uz glazbena zbivanja na glavnoj pozornici, ovogodišnji Aurea Fest probudio je kreativnost i razigranost u Art parku – Parku ispred ulaza u Stari grad. Požežanima omiljeni park, povezao je umjetničkom žicom glazbene programe koje se odvijaju na Atletskom stadionu, umjetnike u parku i razigranost najmlađih na Trgu sv. Terezije.

Aurea Art Park zamišljen je u trajanju od dva dana za vrijeme Aurea Festa (30. i 31. kolovoza) kao mala art oaza kreativaca i umjetnika koji svojim nastupima i kreativnim radionicama žele probuditi novi duh u festivalskoj priči. I uspjelo je!

Uz profesionalnu predstavu “Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom” Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, koju je režirao Damir Mađarić a glume Areta Ćurković, Kristina Fančović, Ivica Lučić i Srđan Kovačević najmlađi Požežani izvrsno su se zabavili pored strpljivog ginka. Tamo su ih zabavljali i požeški kazališni amateri, klaunska posla i Igraonica koju je pripremio Dječji vrtić.

Dobru zabavu ponudile su i kreativne radionice i druženje s entuzijastima iz Eko sela Latinovac, Udruge Slama, Udruge zavičajnih pisaca i slikara “Matko Peić”, te “Oka Ta Nakit” sa svojim nježnim, prirodnim i bajkovitim ogrlicama.

Bajkovitom ozračju svoj doprinos je dala i mlada osječka kantautorica Aklea Neon vilinskom ljepotom i glasom.
Art park razigrana je i umjetnička duša festivala, fini spoj urbanog, nostalgičnog i maštovitog. Vrijedi njime prošetati.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn