AUREA FEST 2021 – Aurea Fest običaja i kulturne baštine i Izbor najgizdavije Šokice za početak ovogodišnjeg festivala

Datum objave: 25. 8. 2021. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Mimohodom od Osnovne škole Antuna Kanižlića do Trga Svetog Trojstva tradicionalno će 27. kolovoza započeti ovogodišnji Aurea Fest Požega. Prva večer ovogodišnjeg trodnevnog festivala posvećena je običajima i kulturnoj baštini, a već po tradiciji, održat će se i Izbor najgizdavije Šokice.

Aurea Fest i ove godine na užitak Požežanima i njihovim gostima donosi ono što je okosnica, prepoznatljiv dio najdugovječnijeg glazbenog festivala na ovim prostorima – autentični spoj tradicije i urbanog.Tako će trodnevna kulturno-zabavna zbivanja u Požegi 27. kolovoza otvoriti Aurea Fest običaja i kulturne baštine uz izbor najgizdavije Šokice, potom će 28. kolovoza prostor središnjeg trga ispuniti urbani zvuk Aurea jazz Festa, završni sjaj 29. kolovoza dat će kultne Zlatne žice Slavonije.

Ovogodišnji folklorni program 27. kolovoza počinje mimohodom od Osnovne škole Antuna Kanižlića do Trga Svetog Trojstva gdje će u 19 sati biti službeno otvorenje festivala te započeti Aurea fest običaja i kulturne baštine koji promovira običaje, kulturu i tradiciju Slavonije. Naravno, i ove godine bit će održan Izbor najgizdavije Šokice, a u večernjim satima koncert će na festivalskoj pozornici održati tamburaški sastav Rubato te band Dominik & Co. iz Slavonskog Broda.

Festival je organiziran u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama i odvija se unutar ograđenog središnjeg parkirališnog prostora Trga Svetog Trojstva u Požegi. Ulaz za građane na Trg Svetog Trojstva slobodan je, kao i svaki drugi dan, uz pridržavanje standardnih epidemioloških mjera, osim ograđenog dijela na središnjem parkirališnom prostoru.

Pravila oko ulaska u ograđeni prostor:

1.) Ulazak je zainteresiranim gledateljima moguć u petak 27.8 i subotu 28.8. samo uz predočenje važeće digitalne potvrde EU-a o COVID-u, koju mogu dobiti svi građani koji su cijepljeni, koji imaju negativan rezultat testa ili su preboljeli COVID-19. Kapacitet prostora je ograničen, a prethodnih rezervacija nema.

2.) Ulazak je u nedjelju 29.8. također moguć samo uz predočenje važeće digitalne potvrde EU-a o COVID-u, koju mogu dobiti svi građani koji su cijepljeni, koji imaju negativan rezultat testa ili su preboljeli COVID-19. Kapacitet za nedjelju je popunjen.
Gastro i etno zona na istočnom dijelu središnjeg parkirnog prostora, terase okolnih ugostiteljskih objekata i svi drugi sadržaji bit će dostupni svima, uz uobičajeno poštivanje epidemioloških mjera.

TEKST: S. P.           FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn