AUREA FEST 2019: On na sceni, ona u prvom redu – Škoro i predsjednica Grabar-Kitarović na požeškoj Retrospektivi

Datum objave: 20. 8. 2019. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Požega će ovogodišnjim „Aurea Festom“ od 29. kolovoza do 1. rujna dostojno obilježiti 50. obljetnicu od prvog požeškog festivala „Muzičkog festivala Slavonije“. U skladu s velikom obljetnicom, ovogodišnji „Aurea Fest“ održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, čiji se dolazak očekuje 1. rujna na večeri retrospektive uspješnica s požeških festivala. Neizostavan je tada i njen protukandidat Miroslav Škoro.

Kao dugogodišnji izvođač i tekstopisac u Požegi je tih dana i Miroslav Škoro, protukandidat na predstojećim predsjedničkim izborima. U subotu na „Zlatnim žicama Slavonije“ Škoro će se pojaviti kao autor, ali ne i kao izvođač. Tako će „Slavonske lole“ izvesti pjesmu „Otac“ za koju je glazbu napisao Škoro, te tekst s Josipom Plivelićem. Osječanka Blanka Došen Togonal pjevat će skladbu „Milostinju u ljubavi ne primam“ u kojoj Škoro sudjeluje kao autor teksta s Pleterničankom Jasminkom Blašković, a Sanja Hajduković će se predstaviti pjesmom „Veseli se majko jedina“ za koju je on napisao stihove.

Stjecajem okolnosti Miroslav Škoro će pjevati baš u nedjelju 1. rujna na retrospektivi pod nazivom „Pjevat će Slavonija“ kada bi u prvom redu gledališta trebala sjediti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kao pokroviteljica festivala, no ona i Škoro naći će se i kao protagonisti na političkoj pozornici na predstojećim izborima.

Predviđa se kako bi u večeri retrospektive Škoro s Osječankom Miom Dimšić izveo veliku uspješnicu „Tajna najveća“, te sam u spletu svoja tri tamburaška hita – „Oj oraje, oraje“, „Otvor ženo kapiju“, te „Kuća na kraju sela“. Susret predsjednice i njenog protukandidata, iako samo u festivalskom ozračju, zasigurno će biti zanimljiv i brojnim posjetiteljima na Trgu Svetog Trojstva, ali i televizijskim gledateljima u HTV-ovom izravnom prijenosu.

TEKST: S.P./ D. K.            FOTO: S. P. (arhiva)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn