AUREA FEST 2018 – Zlatne žice Slavonije i ove godine pokazale su svu raskoš tamburaške glazbe

Datum objave: 03. 9. 2018. | Kategorija: Scena

naslovna

POŽEGA – Mnogobrojni Požežani i njihovi gosti sinoć su na finalnoj večeri 49-tog izdanja  Zlatnih žica Slavonije-Auera Fest  mogli poslušati čak 20 skladbi  u izvedbi odličnih tamburaških sastava te solista.

Trgom Sv.Trojstva tako se moglo uživati u 20 novih glazbenih uradaka ponajboljih izvođača tamburaške glazbe.Festival su otvorili pobjednici festivala „Zlatni glas Zlatne Doline“-  Lajbeki, zatim su nastupili Ansambl Hajo, Stjepan Japarić, Marija Pavković, Širok šor, Dike, Kristali, Sanja Hajduković, Rubato, Salaš, Berde Band, Ravnica, Tamburaši za dušu, Garavuše, legendarni Boris Ćiro Gašparac, Slavonski dukati, Viktorija Kulušić Đenka, Stjepan Jeršek Štef, Slavonske Lole te Najbolji hrvatski tamburaši.

nn1

I ove godine dodijeljena je bisernica za najslavonskiji tekst, koju tradicionalno od 1993.godine dodijeljuje Hrvatski radio Osijek.Tako je za skladbu „Kćer ravnice“ nagradu primila autorica Jasminka Blašković: „Beskrajno sam zahvalna radio Osijeku, takav lijep dan za svoje djelo dobiti, to je dar s neba, hvala vam lijepo.Na ovu bisernicu će Slavonija biti bezbroj puta opjevana, da se ne zaboravi.“

nn

Mnogobrojnim posjetiteljima, gostima festivala, izvođačima te ljudima u organizaciji, na kraju odlične glazbene večeri obratio se gradonačelnik Požege Darko Puljašić: „Bogatstvo Slavonije, bogatstvo Požežanki i Požežana je danas na svom vrhuncu.Danas smo svi uživali ono što je iskonski hrvatsko, što je iskonski naše i što najviše volimo. Zajedno smo uživali ali i pokazali što možemo, znamo, hoćemo i kuda idemo. Odsvirane su prekrasne pjesme, puno poruka je poslano. Imam čast pozvati  vas da otvaramo natječaj za Aurea Fest 2019-tu Zlatne žice, konkurenciju ste vidjeli i neće biti lako, granice smo pomaknuli.“

Nakon tradicionalnog vatrometa, prisutni gosti mogli su uživati u koncertu Najboljih hrvatskih tamburaša. Ovogodišnji Aurea fest donio je nekoliko novih sadržaja i festivala koji su se prema reakciji i odazivu publike pokazali uspješnima, a pred organizatorima je sljedeće godine veliki izazov – dostojno obilježiti 50 godina od prvog požeškog festivala.

TEKST: A. Nedela     FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn