AUDICIJA – “Zlatni mikrofon” za mlade pjevačke nade “Zlatnih žica Slavonije”

Datum objave: 17. 7. 2022. | Kategorija: Scena

POŽEGA – “Zlatni mikrofon”, dječje pjevačko natjecanje, bit će od ove godine po prvi puta dio festivala “Zlatne žice Slavonije”. U subotu 2. rujna od 10 sati, drugog festivalskog dana, na Trgu sv. Terezije nastupit će 16 kandidata iz šest škola s područja Zlatne doline (OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, OŠ Ivana Gorana Kovačića Velika, OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Julija Kempfa Požega i OŠ Mladost Jakšić).

Najmlađi među njima završili su 3. razred, dok su najstariji završili 8. razred. Da bi natjecanje bilo pravednije, podijeljeno je u dvije kategorije – od 1. do 4. razreda te od 5. do 8. razreda. Svi su jako mladi i talentirani i svaki od njih u sebi nosi veliku želju za pjevanjem. Audicije su se odvijale tijekom lipnja u školama koje su se odazvale pozivu, a prve pripreme za natjecanje s kandidatima obavljene su u Glazbenoj školi Požega početkom srpnja, pod vodstvom Ane Ticl Bušić, profesorice pjevanja i voditeljice dječjeg programa Festivala.

Djeca su dobila mali sat vokalne tehnike i imali su priliku obaviti zajedničko zagrijavanje, te je svako dijete posebno radilo na upjevavanju i vježbama disanja s mentoricom. Iza zagrijavanja je svaki kandidat izabrao i otpjevao svoju pjesmu, a mentorica je sa svakim kandidatom prokomentirala i izrađivala dijelove koji su bili tehnički zahtjevni. Nastavak rada s natjecateljima nastavlja se krajem kolovoza, u tjednu Festivala, kad će djeca dodatno moći izbrusiti svoje vokalne sposobnosti i pripremiti se još bolje za samo natjecanje. Pjesme koje pjevaju su popularne, zabavne i zahtjevne, a svaka podrška će im dobro doći.

Evo tko su natjecatelji prvog izdanja “Zlatnog mikrofona” i s kojim pjesmama bi se trebali predstaviti:
1. Stela Marković – Da znaš
2. Josipa Lučić – Dance like nobody’s watching
3. Lara Grbac – Netko drugi
4. Mia Rezo – Ova ljubav
5. Sara Nedić – Plava marama
6. Petra Janković – Molitva
7. Šimun Raguž – Visine
8. Lorena Iveković – Kad te moji svatovi probude
9. Dorja Pavlović – Dani i godine
10. Lucija Šimunović – Bili Cvitak
11. David Kresovljak – Oko garavo
12. Lana Čevapović – pjesma naknadno
13. Dominik Gašparović – Centuries
14. Lana Bobek – Dajem ti srce
15. Dora Tomašević – pjesma naknadno
16. Diva Marija Barišić – S tobom

IZVOR: zlatne-zice-slavonije.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn