ATLETSKI KLUB POŽEGA – Požega je domaćin Prvenstva Hrvatske u polumaratonu 30. rujna

Datum objave: 21. 9. 2018. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U organizaciji Atletskog kluba Požega u Požegi će se krajem rujna održati Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, kojega su jučer na konferenciji za medije najavili gradonačelnik Darko Puljašić, predsjednik Atletskog kluba Požega Vinko Pisarović i potpredsjednik Hrvoje Jagetić.

Gradonačelnik Darko Puljašić istaknuo je kako će Grad Požega uvijek podupirati zdrav život u gradu ali i ovakvim manifestacijama poticati sve svoje sugrađana da se uključe u neku od aktivnosti bilo trčanja ili bavljenja nekim drugim oblikom rekreacije. Utrke će se održati u nedjelju 30. rujna, a osim polumaratona bit će organizirana i utrka građana na 5 km za djecu i to u kategorijama: predškolske djece, učenika od 1.-4. razreda te za učenike od 5.-8.razreda. Trčat će se na Trgu sv.Trojstva, a utrke počinju u 9:30 sati.

“Grad Požega podupire zdrav život, a ovo je vrlo vrijedna manifestacija koja potiče građane na sport i rekreaciju, ali i promocija naše sredine. Pozivam sugrađane da dođu i sudjeluju u utrkama ili kao podrška natjecateljima,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Na Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu organizatori očekuju najjača trkačka imena, a potpredsjednik AK Požega, Hrvoje Jagetić naglasio je kako je trenutno prijavljeno više od 200 natjecatelja, a osim hrvatskih trkača, nastupit će i gosti iz daleke Kenije, Bosne i Hercegovine te Slovačke. Očekuje se oko 300 trkača u kategoriji maratona te više od 100 trkača na utrci građana.

U suradnji sa sponzorima i ove godine organizatori su osigurali novčane nagrade za prva tri osvojena mjesta. Utrka polumaratona se trči dva identična kruga ulicama grada sa startom i ciljem na Trgu Sv.Trojstva, a ulice kojima će se odvijati utrka bit će zatvorene za promet.

Više detalja pogledajte OVDJE.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn